Лили и "Щурците с концерти на „Аполония"

Лили и "Щурците с концерти на „Аполония" | StandartNews.com

"Мистерията на българските гласове" и Плевенската филхармония ще слушаме още в Созопол

Лили Иванова, "Щурците", Васил Петров и "Мистерията на българските гласове" са част от изпълнителите, които ще слушаме на "Аполония" в Созопол.
Концертът на голямата прима на българската музика ще се състои на 1 септември, петък, дни преди старта на есенното й турне. На сцената на „Аполония" Лили Иванова ще представи част от песните от най-новия си албум, който излезе на 12 юни.
Певицата ще вземе участие във Фестивала за втори път заедно с музикантите Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов-Еко (контрабас и бас китара), Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни) и беквокална група LaTiDa.
Други безспорни таланти, които ще се качат на сцената на Амфитеатъра, са Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Люси Дяковска, Плевенската филхармония, Руши Виденлиев, ансамбъл „Чинари", балет „Арабеск", Стефан Вълдобрев. „Щурците" ще изнесат концерта за 50-ата си годишнина.
Празниците на изкуствата „Аполония" са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на „Аполония" в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай