Лени Кравиц показва снимки в София

Лени Кравиц показва снимки в София | StandartNews.com

Черно-бели снимки, правени от Лени Кравиц, представя галерията на Виваком от 7 април. Експозицията "Flash" е в афиша на шестото издание на "Майстори на фотографията". Дебютът на платформата бе през март миналата година в галерия "Leica" в Лос Анджелис. Матю Битън, графичен дизайнер и личен фоторепортер на Кравиц, също показва свои творби в София.

Постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери и папараци, рокаджията Лени решава да насочи обектива към тези, които го следват навсякъде, и така се ражда серията "Flash". Фотосите запечатват всекидневието на Кравиц през неговите очи и се получават ярки образи, неочаквано хванати в клопката на собствените си действия. "Превърнах страшно дразнещото нещо в предизвикателство. Чрез завъртане на обектива косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка", казва Кравиц. Още като дете той често си играе с "Лайка"-та на баща си, тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години приятел фотограф дава на Лени камерата си, за да снима.
"Вместо да се ядосвам, че не мога да се разхождам спокойно, щракам, каквото е пред очите ми. Това се превърна в танц, в игра. Харесвам нещата с история, които имат живот и какво да разкажат. Самият аз се чувствам по-комфортно във винтидж дрехи, обувки, китари", споделя още музикантът. Изложбата в София, осъществена от фондациите "Америка за България" и "Мусиз" със съдействието на виенската галерия OstLicht и Столична община, може да се види до края на април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай