Легендата Крис Корнъл идва в България

Легендата Крис Корнъл идва в България  | StandartNews.com

Крис Корнъл, легендарният вокалист на "Саундгардън", който впоследствие направи и блестяща солова кариера, идва в България. Той ще гостува у нас за пръв път. Крис ще пее на 10 май в Античния театър в Пловдив. Концертът ще е акустичен и ще представи новия му солов албум "Higher Truth".

Корнъл е една от от основните фигури в гръндж вълната в музиката през 90-те. Тогава четири велики банди взривиха десетилетието - "Нирвана", "Пърл Джем", "Алис ин Чейнс" и оглавяваните от Крис "Саундгардън". Той многократно е сочен за един от най-обаятелните вокали в света заради характерния му дрезгав, но и страшно нежен глас, който кара вече поколения наред фенове да изтръпват. Корнъл пее 13 години, от 1984 г. до 1997 г. в гръндж бандата, а след това, от 2001 г. до 2007 г. е фронтмен на мощните "Аудиослейв".

Албумът, който ще чуем в Античния театър, бе посрещнат с шумното одобрение на критика и фенове. В него 51-годишният Корнъл раздава максимално таланта си, демонстрирайки за пореден път страховитите си гласови способности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай