Крисия покори Брюксел, Хасан и Ибрахим с ново отличие (СНИМКИ)

Крисия покори Брюксел, Хасан и Ибрахим с ново отличие (СНИМКИ) | StandartNews.com

Малката певица Крисия Тодорова покори Брюксел с големия си глас. Тя бе там по покана на Европейския парламент, където изпълни песните "Amazing grace" и "Планетата на децата" по време на Молитвената закуска на евродепутатите.

Крисия, която спечели второ място на детската Евровизия с пианистите Хасан и Ибрахим, бе аплодирана бурно от евродепутатите, които й пожелаха успех в нейното музикално развитие. По-късно тя се разходи из Брюксел заедно с майка си и музикалната си педагожка. 

Междувременно виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим грабнаха поредното си отличие. Те получиха „Златната значка на Шумен" заедно с техния музикален педагог, съобщи БНТ.

С почетното звание на Шумен бяха удостоени Крисия и нейната учителка, но те не присъстваха на церемонията, заради ангажимента им в Брюксел.

"Много се радваме, че получихме тази награда. За нас тя показва колко сме се трудили и сме заслужили тази награда", казаха Хасан и Ибрахим след награждаването.

"Всеки учител се чувства щастлив от успехите на своите ученици", обясни музикалният педагог на близнаците Маринела Маринова пред БНТ. "Нашата цел е Хасан и Ибрахим да намерят своето място в класическата музика. До този момент те го правят и се надявам да продължат да го правят", каза още тя.

Преди това близнаците запалиха светлините на коледната елха в центъра на Шумен. Елхата в Разград пък ще грейне на 10 декември и Крисия ще бъде официален гост на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай