Киркоров все така обича Алла

Киркоров все така обича Алла | StandartNews.com

Женските лица в мултимедията за грандиозния спектакъл на Филип бяха на Пугачова

Филип Киркоров все така обича Алла Пугачова. Женските лица в перфектната мултимедия с ефекта на 3D мапинг за близо тричасовото шоу на руския поп крал бяха на бившата му съпруга и вечна приятелка. Хитовете, които той изпълнява след раздялата им, бяха сред най-бурно аплодираните на концерта му в събота в НДК. Особено "Без тебя, моя любимая...", култова за Алла със стиховете в "мъжкия" вариант. Във "Върни ми музиката...", също евъргрийн, емблематичен и за двамата, те признават, че са се разделили, но всъщност ще останат свързани завинаги от изкуството. Другата дама, пред която Филип се поклони през сълзи, беше Людмила Гурченко. Образът на великата актриса, която неотдавна си отиде от инфаркт, се появи на холограма.

"Тя се оказа до мен в най-трудните моменти от живота ми. Всяка сутрин ми се обаждаше по телефона, за да ми каже с дрезгавия си глас, че всичко ще бъде наред", спомни си Киркоров.

Над 4000 българи и руснаци извисиха гласове с арменеца от Варна, който от 2002 година насам на всеки 24 месеца гастролира в родината си. "И в най-смелите си мечти не съм се виждал на тази сцена, на която като дете с жадност гледах най-големите", призна Киркоров. Спектакълът му обаче беше изпипан в стил и с финикийски знаци, каквито въпросните родни звезди никога не могат да си позволят на тукашна територия. И въпреки че логото на зрелището и сега беше "Другой" - като при предишното му турне - много неща в него бяха пипнати в различен контекст. По принцип склонният към философски и лирически отклонения Филип, съвсем се е посветил на вечните теми - за дуела между доброто и злото, за противоборството между прагматизма и таланта, за сблъсъка между егоизма и себераздаването.

Най-вероятно двете му деца го вдъхновяват за това. Неслучайно диалогът между малкия Филип и приличащия на Господ белокос мъж във видеоетюдите дебатира просвещенските идеи във великите класики. Особено между Бог и порасналия Филип, който като същински Фауст е готов да бъде изкушен от невидим в случая Мефистофел. Междувременно из мултимедията летят ангели и се сменят космически визии. Съвсем нарочно през цялото време Киркоров беше заложил на черното, бялото, сребристото и играта между тях. Киркоров обаче перфектно е постигнал хармонията между хайтехнологиите и душевните послания.

След цялата тази постановка, преливаща от славянска сантименталност, Филип и компания го удариха на бурна космополитна веселба. Той изскочи от дъното на зала номер едно върху велосипед, викайки "Фото Мексико е тука" - досущ като в детските му години на варненския плаж. Тук вече публиката не се сдържа и го атакува - за снимки, с цветя, за целувки и автографи. Най-големите фенове размахаха плакат с любовни обяснения. Последваха бурни руски песни в етно стайлинг. Поп асът демонстрира световната си класа и с феноменалното танго "Ревност" и с любимото си парче на Дана Интернешънъл "Дива". После благодари на Тончо Русев и призова народа да го аплодира. "Някога, но не сега" един българин превзе руската сцена с песен на маестрото", провикна се Филип, намеквайки за шлагера на Катя и Здравко - най-близките му приятели в България. И подхвана великата "Незабрава" на Тончо по строфите на Калин Донков. Поклонниците вече бяха пощурели. Филип нагряваше: "Давайте - София, Москва, Санкт Петербург, Киев"... След еуфорията Киркоров заби няколко биса. Особено жежък беше балканският мегамикс "Циганизация". Възбудата на 4000 зрители се изля в любовния химн на Тончо "Телефонна любов", изпят от Филип и от могъщия хор на руски и на български. Киркоров финализира спектакъла си по къси бели панталони с черен лъскав кант като за смокинг, а на краката - кубинки. Бендът и дузината балетисти бяха безупречни.

След шоуто Филип покани Катя, Здравко, Тончо Русев, Драгомир Драганов във "Воденицата" в Драгалевци. Предишната вечер ритонците пък домакинстваха парти в клуба "Старите приятели". И понеже Киркоров по време на концерта сподели, че ще очаква с трепет оценката им, Здравко изкоментира в типичния му стил: "11 по десетобалната система! Всичко е измислено до последния детайл. Взел си е бележка - подмладил е балерините, огън момичета". Вчера сутринта Киркоров и хората му отлетяха за Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай