Iron Maiden отново в София на 16 юни

Iron Maiden отново в София на 16 юни  | StandartNews.com

София. София Мюзик Ентърпрайзис обяви предстоящия концерт на британските метъл величия IRON MAIDEN на 16 юни.

 

Концертът им в зала „Арена Армеец" ще бъде една от последните спирки от супер успешното Maiden England Tour.

 

IRON MAIDEN безспорно са една от най-успешните метъл банди на всички времена! С вечни рок класики като "Run To The Hills", "Fear Of The Dark", "Blood Brothers" и "Dance Of Death", британските метъл величия са сред най-влиятелните и възхвалявани групи на световната музикална сцена. Великолепната шесторка в състав Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гърс, Стив Харис и Нико Макбрейн може да се похвали с над 85 милиона продадени албуми и над 2000 концерта пред публика в 59 държави на пет континента в своята 34-годишна история.

 

Супер успешното турне на IRON MAIDEN, наречено MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR, стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 и преминава следващата година през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014 култовата шесторка ще се завърне в Европа, като една от спирките в турнето им ще бъде в София – 16 юни, зала „Арена Армеец".

 

Брус Дикинсън коментира: „На нас ни доставя огромно удоволствие да свирим в България и сме развълнувани, че ще докараме Maiden England в София! Не сме били тук от 2007 и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново! За обиколката ни през 2014 сме изменили малко сет листа, за да покрием колкото се може повече от музиката ни от 80-те. А и вероятно това ще е последният път, в който ще изпълним някой от тези песни на живо. Разбира се, ще осигурим мащабно светлинно шоу и оформление на сцената, различни превъплъщения на ЕДИ, множество пиротехнически ефекти и други вълнуващи неща за нашите фенове. И тъй като това е финалната част от турнето, ще е много повече от честване, тъй като то отбелязва края на един период за нас и ние смятаме да направим едно шоу, което почитателите ни никога няма да забравят!"

 

Мениджърът Род Смоулууд допълва: „Турнето Maiden England 2013 беше изключително добре посетено навсякъде. Заради големия интерес от страна на феновете решихме да направим още няколко концерта в Европа. Този път обиколката ни ще е по-кратка, тъй като в края на годината и през следващата ни предстои да се концентрираме върху нещо съвсем ново. Турът ни това лято ще е и последният със сет лист, базиран на хитовете на IRON MAIDEN от 80-те. Ще добавим някой ключови парчета от 90-те, така че не пропускайте да ги чуете на живо, ще се видим през лятото!".

 

Датите, планирани за 2014, са част от последния етап от световното Maiden England турне. По време на Rock In Rio в Бразилия бяха продадени 90 000 билета в рамките на няколко часа след като бе обявено, че IRON MAIDEN ще се хедлайнери в последната вечер на фестивала. Последният концерт от 2013 г. беше на националния стадион в Сантяго, Чили пред 60 105 души. Националният вестник La Tercera обявява, че това е „най-многобройната публика на британска група за всички времена". Отново през 2013 групата свири пред 95 000 души в британския Donington Park на 25-годишнината от първия концерт, на който са били хедлайнери през 1988 по време на световното Seventh Son турне. Това е петият път, в който групата е хедлайнер в Донингтън.

 

Когато Maiden England приключи на 5 юли на фестивала Sonisphere в Небуърт, Англия, шоуто на IRON MAIDEN ще е гледано от над два милиона екзалтирани фенове по целия свят. Това ще е поредното доказателство, че групата няма намерение да забавя темпото или да изгуби огромната страст, заради която е на върха на метъл музиката вече над три десетилетия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай