Ирина Флорин юрна дружки за щур клип

Ирина Флорин юрна дружки за щур клип | StandartNews.com

Живеем в постоянна провокация, казва попзвездата

"Живеем в постоянна провокация", казва Ирина Флорин, която тези дни е по телевизиите с новия си клип "Три". Той е като самата нея - достатъчно музикален, напоително зрелищен и се гледа като кино. Другите две са Койна Русева и Касиел Ноа Ашер. "По лудост горе-долу се "кантарим", мотивира се певицата. Драматургията стана на терен. Без сюжет. Решават, че ще пресъздават ситуации и емоции - достатъчно юрнати, артистични и разкрепостени. Естествено, по някое време поскъсват нервите на режисьора - Васил Стефанов е свикнал на Ирина, тъй като снима последните й шест продукции, но е леко изненадан от характерите и мераците на Койна и Касиел. Дори спестява някои от най-атрактивните сцени. Защото трите грации правят всевъзможни щуротии, свикнали с идеята, че изкуството иска и оправдава всички жертви. На моменти дори са на различни мнения - нито една от тях не желае да приеме нито концепцията на режисьора, нито на другите две. Тормозят с кеф осветителите и операторите. Васил изпива литри вода, докато дамите стигнат до консенсус. Иначе бързо яхва вълната на техния синхрон и творческа възбуда. Ирина обаче предупреждава: "Ние сме като всички останали жени - разликата е единствено в това, че "работим" на сцената и екрана". Най-големият им лукс не са лимузини и диаманти, а възможността да изразяват по-свободно себе си и да заразяват другите с мерака да демонстрират "аз"-а си. "Обединихме се около дефиницията на Койна - кучици. Звучи по-нежно от кучки, но е наситена с не по-малко сгъстено и взривоопасно съдържание. Всъщност нито една от нас трите не е кучка, но се говори тъкмо обратното", забавлява се Ирина със светските хроники.

"За един мъж - истински готин и умен - това е без каквото и да било значение. Ако жената е това, което той иска, подобни етикети не го вълнуват - нито със знак плюс, нито със знак минус. Е, няма съмнение, че ние, по-самостоятелните - като мен и Касиел, които сме били и майки, и бащи - понякога сме по-твърди, по-безапелационно отстояваме позициите си и печелим битките си. Решаваме проблемите си, без да чакаме нечие благоволение. Когато обаче има мъж до мен, неволно се дистанцирам от този образ. Ставам по-беззащитна. Чувствам се крехка и зависима - в библейския смисъл." Според Ирина повечето господа вече са свикнали да имат до себе си силна нежна половинка. "Искат да бъдат разбирани, подкрепяни - да получават всекидневната доза уважение и възхищение за това, което правят. Абе, интелигентните мъже станаха максималисти - търсят все повече в партньорката си. Клишето за различните й роли през денонощието - от готвачка до любовница - вече придоби нови смисли. Съвременният мъж не желае да бъде обсебван. Важна му е топлината и хармонията - ако с жената са срещнали умовете си, още преди да срещнат телата си. Възможни са метаморфози - но без да променяш другия, тъй като няма да е същият. Страшно досадно е да се звъни по телефона, да се задават въпроси: къде си, с кого си, до кога си... Излишно е, ако сте се приели. Ровенето в графици, есемеси и намерения убива връзката. Преди години изпитвах силни ревности към мъжете, с които съм била - те са сравнително малко за възможностите ми. Но не съм се страхувала да бъда номер две - в подобни мигове разбираш насладата от победата да си номер едно".

Ирина обаче не крие, че много и все по-трудно харесва някого. Само че изискванията в тези щастливи дни са повече към нея, отколкото към човека, спечелил чувствата й. "Логично е да приема мъжа такъв, какъвто е. Това е автентичната философия в живота. Другото е ден до пладне, илюзии от литературата и филмите. И още - ако нещо трябва да стане, то задължително ще се случи. Всички измислени засичания, натягания през приятели, ходене по врачки и други форсмажорни усилия са тотално ненужни. Те само биха спънали естествения ход на събитията и емоциите. Няма случайно казани думи. Няма случайни срещи във времето и пространството. Нямам мъж до себе си, но сърцето ми е пълно. Чувствам се цяла." Често, дори винаги я броят за "мъжко момиче". За нея това означава, че я тълкуват като сериозна жена, на която може да се разчита. А тя пък не се терзае от съмнения, че ще познае мъжа, с когото може да измисли общия им свят.

Ирина е готова с моделите за новата си колекция. Но засега се въздържа от фешън акция на всяка цена. Поради простата причина, че цената е много висока, а икономическата ситуация в държавата съвсем не е цъфтяща. "Качествените дрехи и тяхното адекватно представяне струва много пари. В момента на пазара няма компании, които биха подкрепили подобно шоу. Ще изчакам. Обаче разработвам много интересен интериорен проект - моето второ /или трето/ занимание през последните няколко години. Текстилни картини в подходяща среда - дивани, фотьойли, лампиони, шкафове, софи... Това ме забавлява и разтоварва, носи ми усещането за съзидание."

Попзвездата никога не скучае. Сега подготвя пътешествие до Ирландия. На закачката дали няма среща с някой тамошен Крез или аристократ, отговаря: "Предпочитам необикновен български мъж. Появи ли се, ще го видите в очите ми".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай