Ибряма спря дъха на НДК

Ибряма спря дъха на НДК    | StandartNews.com

"Нешанъл арт" празнува 15 години на сцената

Трупата на Нешка Робева взриви публиката с огнени ритми

Трупата на Нешка Робева, ансамбълът на "Руска Рома" и оркестърът на Ибряма взривиха публиката в зала номер едно на НДК. За пореден път София посрещна с възторг и бурни аплодисменти своите любимци. Програмата на мега спектакъла, създаден за 15-я рожден ден на момчетата и момичетата от "Нешанъл арт", включваше избрани моменти от всичките 15 зрелища, създавани през годините под ръководството на Нешка.

Сега обаче в композицията бяха вплетени и изпълненията на великия Ибрям и руски цигански романси, които придадоха особен колорит на изживяванията. През цялото време на сцената се водеше битка между бели ангели и черни гарвани, символи на доброто и злото, които в ритъма на танца се бореха за надмощие. Голямата изненада бе младата надежда в балета Ивана Харизанова. Едва на десет, тя вече танцува на голямата сцена дори със звездите от Болшой театър и мечтае да стане прима. Малката "принцеса в бяло" от хореографското училище "Галина Уланова" към Руския лицей беше в дует с Никола Хаджитанев.

Сиртакито от "Зорба" се преплиташе с испанското фламенко и рокендрол, минавайки през аржентинското танго до турските балади. Невероятното майсторство показаха момчетата на Нешка при изпълнението на технически трудните елементи от руския казачок. Целият интернационален хореографски букет се съпровождаше от нежния глас на Деси Добрева и кавала на Ибряма. Уникалното шоу мина на един дъх и без антракт, защото подобен ритъм е невъзможно да бъде прекъснат. И както започна с рап, така и завърши с рап. Легендарната Нешка Робева поддържа горещ пламъка на българската модерна хореография, откакто през 2001-а трупата стъпва и на сцената на "Бродуей" с "Два свята".

Поради огромния интерес, спектакълът ще бъде представен отново на 11 ноември в зала номер едно на НДК. Специални гости ще бъдат група "Грамофон", Ваня Костова и Ибряма с неговия оркестър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай