Иън Гилън на шампанско и морски дарове

Иън Гилън на шампанско и морски дарове | StandartNews.com

Легендарният вокалист на "Дийп Пърпъл" Иън Гилън има пребогат списък от изисквания, с които да бъде посрещнат преди концерта си на четвърти ноември в зала 1 на НДК. Той ще бъде в столицата цели три дни - пристига още на първи.

Изпълнителят на "Smoke On The Water" много държи да опита местен специалитет, докато е в София. А за закуска в деня на концерта е поръчал микс от различни меса, сирена, плодове и фрешове. Обядът му ще включва домашна супа, няколко вида салати и плата с месни деликатеси, сирена, авокадо, люти чушки и хумус, всичко това обилно полято с шампанско. За вечеря Гилън е избрал да похапва морски дарове и ябълков пай. По време на концерта му в бекстейдж зоната трябва да има сок от нар и портокал, черен чай, няколко твърдо сварени яйца, както и плато със сирена.

За шоуто с кийбордиста на "Пърпъл" Дон Еъри и софийската филхармония все още има останали билети, а входовете на залата ще бъдат отворени в 19:00 ч. Цените са между 60 и 120 лева. Шоуто ще бъде дирижирано от композитора Стивън Бентли - Клайн. Бентли има богата музикална биография и е известен с майсторското смесване на рок, класика, джаз и етно стиловете. През последните две години е музикален директор на общия театрален проект на носителите на "Оскар" Сам Мендес и Кевин Спейси.

Репертоарът на Гилън ще зарадва всеки верен фен на една от най-великите рок групи. Сред вечните хитове, които ще чуем на живо, са „Smoke on the Water", „Hush", „When a Blind Man Cries", „Perfect Stranger" и много други. Специален гост на концерта ще е бандата "Papa Le Gál", в която соло вокал е дъщерята на рок музиканта - Грейс Гилън. На първи ноември Иън пък ще бъде специален гост в „Шоуто на Слави", където ще разкрие какво да очакваме на концерта му. За близо половин век "Дийп Пърпъл" са сменили повече от осем състава, като Гилън е вокалът, престоял най-много време в бандата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай