Хю Лори вдигна наздравици в НДК

Хю Лори вдигна наздравици в НДК | StandartNews.com

Доктор Хаус редуваше готини лафове с евъргрийни за радост на 4000-те фенове в НДК

Хю Лори вече може да казва "Наздраве", "Добър вечер" и "Благодаря" на български език. Най-известният ескулап в шоубизнеса вдигна шотове с отлежало уиски, пожелавайки "щастие и просперитет" на над 4000 меломани в НДК. Актьорът, който пее, свири и танцува, направи истинско шоу в компанията на виртуозите от уникалния The Copper Bottom Band. Притежателят на "Златен глобус" се оказа също толкова артистичен, темпераментен и непредвидим, колкото и пред камерите на култовия сериал "Д-р Хаус". Сцената в зала номер едно беше аранжирана като нощен клуб, а Лори беше диригентът на зрелището за бохеми или тузари - пред клавишите или с китара в ръка, за кънтри, джаз или блус стандарти. Двете дами от групата му бяха феноменални - пееха с божествено вдъхновение.

Бързо стана ясно, че Лори е достатъчно остроумен дори извън сценарните лафове на прочутия си екранен герой. "Нека си го кажем честно - сигурно нямате идея какво да очаквате. Особено от човек, за когото се знае, че прави едно, а изведнъж се оказва, че идва за съвсем друго. Това е странно. Все едно по време на полет пилотът да обяви, че всъщност е зъболекар, а сега е решил да се пробва в друга професия". Хю подхвана парчетата от втория си албум Didn't It Rain, който оглави чартовете за блус в САЩ. Премина с лекота и самоирония през различни стилове - засвири и затанцува аржентинското танго с популяризираната от Луис Армстронг "Kiss of Fire", застана зад пианото за "Louisiana Blues", посветена на унищожителните наводнения през 1927 г. и превърнала се в химн и след пораженията от урагана Катрина, заскача, докато изпълняваше класиката на Чък Бери You Never Can Tell... Овациите за великолепни шлагери на Рей Чарлз, Бари Уайт, Пати Смит, Джели Рол Мортън бяха оглушителни. Феновете пяха с него "Come On Let The Good Times Roll", а после закършиха снаги на "Green Green Rocky Road".

Лори постоянно говореше, дори веднъж призна "Аз съм идиот" и постоянно се възхищаваше и кланяше на изключителните майстори от бенда си. "Винаги се чудим колко време публиката ще издържи да гледа как пием на сцената, без да правим нищо - в Швейцария ни издържа 45 минути. При това нямаше нищо против". "Сега ще кажа изречение, което никога не съм смятал, че ще изрека извън банята: "Това е песен от първия ми албум"... Следващите спирки за Хю Лори и неговите хора са в съседните балкански столици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай