"Фондацията" връща спомени в НДК

"Фондацията" връща спомени в НДК | StandartNews.com

София. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще напълнят довечера зала 1 на НДК. Супермузикантите от "Фондацията" ще изпълнят акустично любими хитове на поне три поколения българи в съвсем нов аранжимент. Това е първият голям концерт на бандата на закрито, след като петимата изкефиха хиляди българи в новогодишната нощ на площад "Александър Батенберг".

"Искаме всеки да се почувства така, сякаш сме дошли на гости в хола му - да усети, че свирим и пеем за него. Който бъде на концерта, ще получи собствените си спомени - с парчета на "Щурците", ФСБ, Б.Т.Р.", споделя Дони. "Ще свирим само песни, които познавате - всяка една от тях е история", добавя Иван Лечев. Феновете ще чуят най-старата песен в репертоара на групата - "Бяла тишина" от 1967 г. на Борис Карадимчев, изпълнена от Георги Минчев, както и емблематичните "Няма връщане назад", "Малкият принц", "След десет години", "Две следи", "Не така", "Вкусът на времето", "Уморени крила".

"Фондацията" бе създадена в началото на 2013-а по идея на Дони. Именно той събира на една сцена този "гръбнак от хора", както се наричат помежду си. След поредица концерти в страната, бандата успя да зарадва "до сълзи" и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада. Цените на билетите за шоуто, продуцирано от "Артишок", са от 10 до 45 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай