Феновете още скърбят за Честър Бенингтън

Феновете още скърбят  за Честър Бенингтън | StandartNews.com

Самоубийството на вокалиста на ню метъл бандата Linkin Park Честър Бенингтън, любима на няколко поколения, още продължава да е една от най-коментираните теми в света на музиката, а и изобщо. В социалната мрежа Instagram непрекъснато се появяват нови и нови снимки с хаштаг - #ChesterBennington, буквално всяка минута фенове и звезди продължават да скърбят за своя любимец и да постват негови цитати, снимки и т.н. Ето и някои от най-любопитните истории за това как Честър е повлиял на други известни личности, на фенове и как избраха да го почетат негови колеги.

Тони и Райън Тедър с
емоционален трибют

За дъщерята на Крис Корнел - Тони, самоубийството на Честър е било голям шок. Не само защото музикантът се самоуби на датата, на която Корнел трябваше да навърши 53 г. Бенингтън беше много добър семеен приятел на семейство Корнел, а и дори беше кръстник на брата на Тони - Кристофър. Тони обаче доказа, че музиката е по-силна от всичко и има способността да лекува и най-дълбоките рани. Преди около седмица (4 август), тя излезе на сцената на предаването Good Morning America, за да направи трибют в памет на своя баща, почти три месеца след като той също се самоуби, а и, както тя посочи, в памет на Честър. Талантливото момиче е само на 12 г., но успя да запази самообладание и емоционалното й изпълнение на хита "Hallelujah" на Ленард Коен беше прието с бурни аплодисменти. Нямаше човек в публиката, който да не плаче, отбелязват от eonline.com. Тони Корнел изпя песента с подкрепата на една от най-успешните групи в момента - OneRepublic, като се забеляза, че вокалистът на бандата Райън Тедър също беше много емоционален по време на трибюта. "Честър изпя тази песен по време на мемориала за Крис и това без съмнение е една от най-добрите песни, написани в последните 50 г. Мисля, че това е много специална песен за всички и особено за Тони", сподели Райън по-късно. Той коментира, че за него е огромна чест да пее с Тони, и то в памет на Крис и Честър, които бяха много добри приятели. Съпругата на Бенингтън - Талинда, написа в Туитър, че благодари за изпълнението на OneRepublic и в частност на Райън и че ако притихнат, те ще почувстват музиката на Честър и Крис вътре в себе си. Още след новината за самоубийството на Честър, OneRepublic показаха изключителна загриженост към случилото се и изразиха притеснение от все по-честите случаи на самоубийства и от опасностите от нелекуваната депресия. Тогава те написаха, че самобуийството е дяволът на земята, който се разхожда сред нас.

Джеймс Кордън и последното шоу с Linkin Park

ТВ водещият Джеймс Кордън и компания преди три дни обещаха, че ще оставят семейството на Честър да реши дали да бъде излъчен епизодът на предаването "Carpool Karaoke", в който взеха участие Linkin Park, и то само няколко дни преди трагичната случка с Честър Бенингтън. Вдовицата Талинда каза, че е благодарна, че има такъв избор. От шоуто уточниха, че ще направят каквото реши семейството на Честър и ще се съобразят с тяхното искане. По принцип, в предаването гостуват известни личности, които изпълняват свои песни заедно с Джеймс или някой друг комик. Но Джеймс пее по улиците на Лос Анджелис, обикновено докато шофира и се получава нещо като скеч. На 17 юли Linkin Park дори бяха публикували снимка от заснемането на епизода и бяха написали, че им е много забавно.

Изрисуваха стените в негова чест

В Лос Анджелис, Калифорния, една рисунка за миг кара колите да спрат и на хората в тях да не им пука, че закъсняват за работа. Джонас Невер, художник, рисуващ най-вече потрети, който е израснал, слушайки Linkin Park, скоро направи своя собствен мемориал за Честър Бенингтън. Намира се на стената на пицарията Rock n Pies Pizza Co и със сигурност оставя истинските почитатели на групата без дъх. Собственикът на пицарията Джим Конърс разказал, че една вечер тъкмо си тръгвал от работа към 23:30 и като излязъл, бил заслепен от светлини - стотици фенове се събрали и снимали с телефоните си портрета на Честър. Докато Джонас все още работил по творението си пък колите непрекъснато бибиткали и го поздравявали, че се е заел с това. Говори се, че може да се издаде книга "Reasons to be missed" с разкази на фенове за влиянието на Честър и Linkin Park върху тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай