Етно, фюжън и бразилски ритми в Банско

Етно, фюжън и бразилски ритми в Банско | StandartNews.com

Иван Лечев с "Дърти пърчес" завършиха купона в полунощ

Публиката полудя по перкусиите на Клаудио Крон до Бразил и танцьорките от "Амазония

Бразилски и балкански ритми, етно и фюжън наелектризираха площада в Банско в четвъртата вечер на джаз феста. Изпълнителите от сцената изправиха публиката на крака, за да танцува заедно с музиката, пише БГНЕС. Първи тон дадоха певицата Весела Морова и групата "Дандалунда бенд". Към тях се присъединиха бразилският перкусионист Клаудио Крон до Бразил и танцьорките от "Амазония". В програмата им имаше много самба, боса носа и африкански ритми. Публиката толкова много ги хареса, че извика на бис изпълнителите.

Веднага след тях се качиха поляците от група "Клезмафор". Анжей Чаплински (цигулка, вокал), Рафал Гжоунка (акордеон), Войчех Чаплински (вокал, кларнет), Габриел Томчук (контрабас) и Павел Марушак (барабани) поднесоха интересна смесица от стара еврейска музика, която се е изпълнявала по сватби, и балкански фолклор и джаз. Поляците направиха изключително атрактивно шоу, като накара зрителите да танцуват и пеят с тях.

В съвсем друг стил бе концертът на италианския певец Рон, победител в конкурса "Сан Ремо" през 1996-та, и неговите музиканти. Той бе представен от най-възрастния естраден певец у нас - 80-годишния Димитър Йосифов, който преди това изпълни песента "Марина" на италиански. Самият Рон и групата му бяха подготвили програмата си в традициите на добрата италианска популярна песен.

Финалът на вечерта бе поставен от любимците на публиката - "Дърти пърчес", към които се присъедини и певицата Амалия. Стотиците фенове се кефеха на макс на лайфа на групата в състав Христослав Галилеев-Гальо-бас китара, Николай Танев- ударни, Людмил Стойнев- клавишни, китара и цигулка, Михаил Йосифов-тромпет, Велислав Стоянов-тромбон. Специални гости на сцената с тях бяха вокалистът Емил Минчев и Иван Лечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай