Енрике се извини на български

Енрике се извини на български  | StandartNews.com

Иглесиас-младши пристигна в "Арената" след инцидент и перипетии в Лисабон

Енрике Иглесиас се извини на български заради двучасовото закъснение преди вечер в София. Младши долетя от Португалия и огнено завладя с глас и сексапил препълнената "Арена Армеец". Привидно лек инцидент след шоуто в Португалия е доведел до спешна лекарска намеса, завършила с няколко шева. След медицинска интервенция в Лисабон се наложила размяна на полети. Личният му приятел Антонио Бандерас, който бил там по това време, услужливо предложил самолета си на Енрике заради по-ранното разрешение за излитане. В София също е имало консултация с доктори, стана ясно вчера.

Хилядите очакваха своя любимец под звуците на музика от 50-те, която DJ Мартен завъртя с брилянтен клубен саунд, за да подгрее концерта на латино звездата. Ром "Атлантико", чийто собственик е самият Иглесиас, пуканки, уиски и чипс едва стигнаха на зрителите, дошли да се насладят на култовите Bailando, Noche Y De Dia, Turn the night up, Bailamos, Ring my bells, Hero - в сет листа от шоуто Sex and love, което се случи у нас след толкова продължително чакане.

Пет минути след 22 часа директно от випа на летище София най-желаният ерген се появи на Т-образната сцена, оборудвана със сдържана видеостена, която увеличаваше мащаба на усмивката му. Според някои това е трик, за да бъде отклонено вниманието от гласа на Енрике - на живо или не. Една акустична и две електрически китари, два клавира, сет барабани и секция от ударни инструменти, гарнирани с две секси вокалистки инжектираха публиката с нужната доза музикалност, докато горещият сексапил беше оставен на Енрике. В първите акорди, озвучили залата, поколението, израснало с музиката на 90-те, разпозна класиката на Крис Айзък Wicked game, но миг след това се заредиха Ring My bells, Bailmos. В летния хит на 2013-та Bailando перкусионистът отне част от поклонничките на Иглесиас-младши.
Обичайното приемливо закъснение не изисква извинение, но 2 часа си просят наказание - заради това младият Иглесиас демонстрира бързите си познания по български. За да изтрие срама от челото, чаровникът изкара на сцената двама мъже. Баща и син от Пазарджик. Христо и 13-годишният Иван осъществиха мечтата на многохилядната тълпа, изпълнявайки заедно с един от най-продаваните поп изпълнители класиката на Бен Кингс от 62-ра Stand by me. Енрике почерпи групата си и бащата с ром, собствено производство, а на невръстния тийнейджър даде вода. И сподели, че най-важното, което е имал в живота си, са майка му и баща му.

Бляновете на хилядите девойки, дошли с надеждата Енрике да ги понацелува публично, се сринаха. Звездата предпочете да пее на фона на светещите фенерчета от смарт фон, вместо да прегърне която и да е българска красавица. За първи път в "Арена Армеец" имаше алтернативна сцена, благодарение на която зрителите в по-далечния край на залата успяха да видят своя любимец отблизо. Сред серия от тичане, поклони и благодарствено коленичене под дъжд от бели конфети наблюдателни фенове съзряха лекотата, с която Ива Екимова се раздели със сутиена си, докато Енрике изпълняваше на бис Tonight I'm loving you. Веднага след това сексапилният изпълнител отпрати феновете си с аргумента, че вторник е работен ден, прегърна българското знаме и от произволно избран мобилен телефон се обади на последния набран номер, за да поздарви сестрата на една от многото почитателки, подредили се на първия ред. "На тръгване няколко момичета с огорчение обобщиха: "Повече закъсня, отколкото пя", но си отидоха удавлетворени, че отметнаха още една точка от списъка "30 неща, които да свърша преди да навърша 30", коментира тв водещата Ива Екимова. Но мегахитовете, красивото лице, стройното тяло и респектиращо публиката сценично поведение на Енрике ще зарадват България отново на 14 май - пак в "Арената".

Билетите за втория концерт вече се харчат като топъл хляб. Организаторите споделиха, че половината от пропуските, предвидени за България, са вече изчерпани. Има ги на касите на "Арена Армеец", касите на НДК и в мрежата на Ивентим.
От вчера влезе в сила и лимитиран, коледен пакет от 800 промоционални билета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай