Джон Лоутън избяга от Каварна

Джон Лоутън избяга от Каварна | StandartNews.com

Легендарният вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и съпругата му Ирис напуснаха Каварнаха. Музикантът продаде апартамента си в града.

"И Джон Лоутън напусна Каварна. Днес той си продаде апартамента и приключи с града ни", написа във Фейсбук бившият кмет Цонко Цонев. Той пусна снимка на музиканта с нотариуса, осъществил сделката. „Джон Лоутън ми съобщи преди няколко месеца, че иска да продаде жилището си, защото е потресен от това, което се случва в Каварна. Според него градът е останал без душа. Рокът е умрял и е отстъпил място на казачока, което той не може да приеме, при условие че притежава жилището от 2007 година и винаги е идвал с удоволствие тук не само да пее, но и да почива", обясни бившият кмет.

Семейство Лоутън станаха собственици на апартамент от около 80 кв. м. в баровски комплекс, разположен в крайбрежната зона на Каварна, на стотина метра от залива срещу нос Чиракман. Апартаментът има 2 стаи и кухня и е с източно изложение.

За първи път Джон Лоутън посети България през 2004 година по покана на кмета Цонко Цонев, за да пее с Б.Т.Р. Оттогава рок легендата събираше всяка година в нощта срещу 1 юли хиляди фенове на култовото място Огънчето край село Камен бряг и при първите лъчи на изгряващото юлско слънце местността се огласяше от великата песен July Morning, изпята от Джон Лоутън и Б.Т.Р. „Джон Лоутън напусна Каварна, но не и България. Догодина той отново ще е в Тутракан за Джулай Морнинг", бе категоричен Цонко Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай