Джо Лин Търнър забива в Монтана и Троян

Джо Лин Търнър забива в Монтана и Троян | StandartNews.com

Световноизвестният вокалист на Deep Purple и Rainbow Джо Лин Търнър се връща в България за трети път след участието на финала на Х Фактор с победителя Славин Славчев. Този път музикантът пристига, за да подкрепи една благотворителна кауза в Монтана и да участва във фестивал в Троян.

Благотворителният концерт "Art is:", който ще се проведе в Монтана на 17 юли 2016, е в подкрепа на каузата за борба с трафика на деца и жени по целия свят. Търнър е особено ангажиран с кампанията и смята, че е време подобни престъпления да спрат да се случват в цивилизования свят, тъй всеки един от нас има права.

Певецът се надява да привлече вниманието на обществеността към тази кауза с надеждата, че все повече млади хора ще научат как да се предпазят от подобни престъпни опити за злоупотреба с правата им. Мотото на концерта в Монтана е "Децата на Монтана заедно на сцената с Джо Лин Търнър", а организатори на мероприятието са Националната комисия за борба с трафика на хора и Нелян Николова. На сцената певецът ще се качи с българската банда Еридан.

Шоуто е с вход свободен и започва в 18:00 на 17 юли 2016, на централния площад на Монтана.

Веднага на следващия ден - 18 юли 2016, Търнър пристига в Троян за фестивалът "Rock Academy". Рок академията започва още на 17 юли с концерти и майсторски класове по китара и барабани. След конкурса за авторска песен на млади групи на сцената ще се качи Джо Лин Търнър, отново подкрепен от музикантите от Еридан.

Легендарният певец винаги е ценял времето, прекарано в България. "Аз дори не мога да ви кажа колко пъти съм бил тук. Хората са невероятни, те обичат рокендрол, те са страстни, имат забележителни души. Истински съм благодарен на българите и на възможността да пея тук" - споделя Джо Лин Търнър и обмисля възможностите за съвместни проекти с български артисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай