Богдана и Стефан с артмаратон в Братислава

Богдана и Стефан с артмаратон в Братислава | StandartNews.com

Френският посланик в Словакия бе специален гост на премиера на лентата за живота на попзвездата
Карадочева пя до среднощ свои хитове на сънародниците ни, Димитров седна зад рояла в националното радио

Богдана Карадочева и Стефан Димитров посрещнаха първите пролетни дни с културен маратон в Братислава. Програмата на двамата музиканти в словашката столица бе твърде наситена. За месеца на Франкофонията, там, след София и френската столица, се състоя третата премиера на филма "Париж на Богдана" на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев. Посланиците на България и Франция в Словакия - Н.Пр. Маргарита Ганева и Н. Пр. Дидие Лопино, дипломати и родни фенове на попзвездата имаха възможност да се срещнат лично с героинята на документалната лента в Български културен център. Филмът, разкриващ неизвестни досега подробности и интересни факти от живота на Богдана, наричана не без основание "българската Едит Пиаф", провокира много въпроси към нея и половинката й Стефан Димитров. После композиторът, който ръководи програма "Христо Ботев" на Българското национално радио, гостува на своите словашки колеги. В известната с изключителната си акустика зала на Словашкото национално радио и телевизия Стефан Димитров седна зад рояла и изпълни няколко свои композиции.

Музикантското семейство завърши своята арт визита с концерт на Пролетния бал на сънародниците ни и техните приятели, организиран в словашката столица от българското сдружение "Ателие О'Мая". В хотел "Аполо" до късно през нощта звучаха любимите на поколения у нас и в чужбина песни като "Старите приятели", "София, моя любов", "Дано,дано", "Остаряваме бавно"

В артцентъра ни в Братислава в момента може да се види и фотоизложбата "Париж през моите очи" на отишлия си вече от този свят проф. д-р Румен Георгиев, ръководил някога катедрата по фотография в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов",

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай