Белослава възпя детския си рай

Белослава възпя детския си рай  | StandartNews.com

Белослава изправи на крака площада в село Лозенец в петък вечерта. За час тя показа блестяща вокална техника, безспорен артистичен талант и уникална способност да контактува с публиката. В шоуто й не липсваха сантиментални завръщания към детството, в което Лозенец е оставил щастливия си отпечатък. Тримата виртуозни музиканти Живко Петров, Росен Захариев и Димитър Семов партнираха превъзходно на дамата. По всичко личеше, че сцената за тях е като късче от рая, в което искат да останат завинаги. За трета година новата Мека на софийския хайлайф се радва на джаз фестивал, немислим преди две десетилетия, когато чалгата господстваше по тези земи. Днес, макар и на мускули (всеки да даде колкото може), в Лозенец се налага марката JAZZTIME. Младата кметица Мария Василева е командирът на бойците доброволци, приели събитието за своя кауза. Проявата е напълно демократична - всички са поканени, концертите са на площада, билети няма. Танците и куфеенето са задължителни.

С любимата "Оранжева песен" актрисата и преподавателка във НАТФИЗ Павлета Семова подсказа, че нито сцената в Лозенец, нито джазът е пространство само на възрастните. Неслучайно микрофона грабна петнадесетгодишната Даниела Илиева. Със завидно самочувствие участничката в "Евровизия 2011" за млади таланти изпълни джаз класики, с които и печени професионали се притесняват да се захванат.

Снощи джаз фиестата продължи с по-голяма мощ. А пространството около сцената се насели още по-гъсто. Известни лица от артистичния свят, отдавна обявили се за летни жители на Лозенец, аплодираха "Благоев арт джазтед", а след него и FlyWe2DaMoon.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай