Акули и русалки обсадиха Ненчо Балабанов

Акули и русалки обсадиха Ненчо Балабанов | StandartNews.com

Истинско предизвикателство е новият прочит на "Рибарят и неговата душа", безсмъртната приказка на Оскар Уайлд. Екип от артисти ентусиасти я превърнаха в поп приказка на моменти и с по-твърдо рок звучене и успяха да препълнят зала 1 на НДК във вторник вечер.

Главен герой, както си е напоследък, беше Ненчо Балабанов - актьорът, за когото няма невъзможни превъплъщения. Проектът е изцяло авторски на композитора Минко Ламбов и на Анна Топалова - автор на текстовете на песните, либретото и режисьор. Най-зрелищната част от шоуто бе 3D визията, заради която публиката се почувства като насред морските дълбини, обградена от рибки и русалки.

Димо Алексиев влезе в кожата на Разказвача - младият рибар всяка вечер хвърлял мрежата си, но веднъж тя била толкова тежка, като да е хванал морско чудовище. Ненчо я разтвори и от нея се търкулна сексапилната Веси Бонева. Искрата помежду им веднага припламна с ярка сила, но Ненчо я "пусна" обратно. Като всеки мъж обаче героят поиска водната изкусителка завинаги за себе си. Веси го убеди, че морските обитатели нямат душа и ако иска да бъде с нея, трябва да се отърве и от своята.

Червенокосата Мариана Попова пък се изяви като магьосницата. Тя брилянтно изпълни сърцераздирателна ария. В мрачна гора пък подскачаха всяващи ужас същества, крякащи, кривящи се присмехулници, всякаква паплач. Покрай зрителите в редица преминаха преоблечени с качулки и пелерини актьори, държащи свещи в ръка.
Ненчо написа по-късно вечерта във Фейсбук профила си: "Благодаря на прекрасната публика, която напълни зала 1 на НДК вчера. Благодаря на целия екип на проекта. Благодаря на Господ, че ни помогна да сбъднем поредната си мечта. Очаквам ви в понеделник, за да споделим "Векът на Любовта".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай