5000 пяха с Турецкий и тайфата му

 5000 пяха с Турецкий и тайфата му | StandartNews.com

Страхотни мъже взривиха в четвъртък вечер НДК. Хорът на Турецкий нажежи до червено страстите на меломаните от България и Русия. Изключителните певци, които танцуват като истински звезди на хореографията, в продължение на два часа доставиха изключителна наслада на публиката, пръскаща по шевовете зала номер едно. Десетима тенори и баритони плюс четирима музиканти предизвикаха фурор.

Голямото шоу започна с класика: Wonderful life, хитови арии от култови опери на Верди. Руските народни песни бяха гарнирани със съответните сложни стъпки. Рок, поп, естрада, великите парчета от "Жесток романс", "Подмосковски вечери" и още сума ти прелести доведоха народа до еуфория. 100 души се качиха на сцената, за да танцуват. На "Жената в червено" поканиха блондинка от оркестрината за страстен блус. Самият Турецкий не спря да сипе остроумия и послания. Закачаше се с икономическата криза в соц и каплагера, цитираше Маркс, който бил казвал, че гладът е в основата на свободата. Няколко пъти извика, че дружбата между Русия и България е завинаги.

Диригентът на най-известното в света руско музикално супершоу представи звездите си - Михаил Кузнецов, Олег Бляхорчук, Константин Кабо, Борис Горячев, Алекс Александров, Игор Зверев, Вячеслав Фреш, Евгений Кульмис, Евгений Тулинов. В репертоара им са над 50 000 песни от различни жанрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай