15 000 пяха със Стинг в София

Синът Джо Съмнър "подгря" прочутия си баща

15 000 пяха със Стинг в София | StandartNews.com

15 000 пяха и танцуваха със Стинг на грандиозния съботен концерт, организиран от „София мюзик ентърпрайсиз" в "Арена Армеец". Точно в 20 часа Джо Съмнър, синът на звездата и лидер на рок бандата Fiction Plane, откри голямото шоу с акустичен сет.

Очакваше се Стинг да се качи на сцената в 21, но 65-годишният музикант, който изглежда с три петилетки по-млад, направи своеобразен реверанс към феновете и излезе усмихнат и с характерния си саунд 15 минути по-рано. Той и бендът му - Доминик и Руфъс Милър (китари), Джош Фрийс (барабани), Пърси Кордона (акордеон), беквокалистите Бен и Джо - се раздадоха за публиката. Освен култовите хитове Еvery breath you take, Englishman in New York, Roxanne, Desert Rose, Ain't No Sunshine When She's Gone, Стинг представи и парчета от своя 12-и солов албум 57th&9th - наречен на възловото кръстовище, което певецът пресича всеки ден на път към студиото си в Ню Йорк.

Между парчетата се ограничи с две изречения: "Благодаря ви" и "Щастлив съм, че отново съм в София". После прие овациите след единствен бис, а две песни преди финала екипът му вече беше готов да се отправи към следващата локация. Десет минути по-късно Стинг напусна района на "Арената" в излъскан до блясък баварец.

Световното му турне стартира през февруари, за да промоцира поредния диск. Всички билети в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха изкупени за отрицателно време - както се полага на световен артист, продал 100 милиона копия от албумите си и притежател на 16 награди "Грами". Всъщност Стинг обича и да актьорства - в „Дюн" на Дейвид Линч, „Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиъм, „Две димящи дула" на Гай Ричи. Да припомним, че преди да се превърне в Стинг /жило на оса/, Гордън Матю Томас Съмнър е бил кондуктор, строителен работник и е събирал данъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай