130 килограма ноти за Властелина

130 килограма ноти за Властелина  | StandartNews.com

250 музиканти ще озвучат в "Арена Армеец" първата част от трилогията

4 километра кабели - колкото за рок концерт - ще са необходими за озвучаването на "Властелинът на пръстените" на 5 декември в "Арена Армеец". Партитурата на диригента Давид Райц тежи 9 килограма, а нотите на всички музиканти са 130 килограма. Строежът на сцената ще продължи 2 дни.

250 виртуози ще свирят в пълен синхрон с картината. Цялата техника, всички инструменти и гост инструменталисти вече са в София. Първата обща репетиция ще бъде утре. Организаторите споделят, че за да бъде възможно техническото обезпечаване на събитието, 2 тира с техника, клавишни и струнни са пропътували половин Европа. За изграждането на огромния екран, на който ще се прожектира първата част на Властелина, е използвано специално платно с височината на триетажна сграда. У нас са вече и звуковите инженери, които са прекосили 4 континента заради Lord of the Rings In Concert. Те обещават, че усещането ще бъде изключителна комбинация от филмово зрелище и уникална симфониета.

Българската публика ще е първата в Източна Европа, която ще има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно. "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" ще бъде с български субтитри и HD качество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай