От ски до риболов. Богатствата на Цигов чарк

В близост до Велинград

От ски до риболов. Богатствата на Цигов чарк | StandartNews.com

Цигов чарк е курортно градче, разположено в западния дял на Родопите и наобиколено от великолепната красота на планината. Намира се на 8 км. от град Батак и на 24 км. източно от Велинград. 

Цигов чарк е един от най-добрите ски курорти у нас, който предлага спокойна и уютна обстановка и чудесни условия за ски. Курортът е изграден на 900 – 1100 м. надморска височина и се характеризира с благоприятен климат целогодишно. Има добри условия за каране на ски и сноуборд. Ски пистата Цигов чарк е с дължина от 1500 метра, а денивелацията е около 100 м.

В близост се намира язовир Батак, който е чудесно място за риболов, пикник или разходка. Около курорта има множество интересни исторически забележителности, датиращи от древни времена. Археологически находки свидетелстват, че тези земи са били обитавани от траки, римляни, византийци, славяни и прабългари, което е свидетелство за богатата история на областта. 

Уникалното за него е, че той съчетава неописуема природна красота и множество атракции. Лов, риболов, ски и възможност за много водни спортове. Той се намира на 20-30 мин. с кола от Велинград. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Петър Кънев
преди 4 месеца

Пистата на Цигов Чарк не съществува от десетилетие, там вмомента е гора! Защо пишете глупости и подвеждате хората.

Откажи
ТТТ
преди 4 месеца

Минах, лятото от там...мизерия, мръсотия и простотия много по зле от преди 20 г

Откажи