Клипът за "Нищо не е същото" сниман върху 18-етажен блок

Клипът за "Нищо не е същото" сниман върху 18-етажен блок | StandartNews.com

Лауреатите от "Бургас и морето" Христо и Митко ще представят новата си песен и в София

В музикалния ефир в последните месеци се завъртя едно наистина интересно и отличаващо се парче на млади изпълнители. Това е песента "Нищо не е същото" на Христо Младенов и Димитър Атанасов, които бяха участници съответно в музикалните формати "Гласът на България 2" и "Music Idol 3". Парчето беше представено за първи път на конкурса "Бургас и морето" 2016 г., като грабна втора награда на журито.

Пред "Стандарт" Димитър Атанасов, който е автор на музиката, разказа, че песента е направена около година преди конкурса "Бургас и морето". "Аранжиментът получи своята втора версия през 2016 г. и поканих Христо, за да я направим с по-интересен, по-голям диапазон", каза той. На самия конкурс парчето е представено с оркестър "Горещ пясък" и музиканти, с които Христо и Митко работят успешно няколко години - Щерион Пилидов (китара), Юлиян Янев (клавишни), Христина Нейкова (беквокали). "Получихме втора награда от журито и само една точка беше разликата между нашата песен и тази, класирана на първо място", разкрива Митко.

"Нищо не е същото" се отличаваше от всички останали песни, беше е от малкото бързи, представени на фестивала и

публиката прие момчетата доста добре

коментира пред "Стандарт" Христо Младенов. Обикновено на такъв летен фестивал се правят повече бързи песни, но през 2016 г. не е било така, преобладавали са баладите. Песента е спечелила и награда за най-добър текст, който е дело на Йоана Мирчева. "Посланието е много важно. Много от нещата не са същите и е важно човек да не се предава пред никакви трудности и да върви напред", обяснява Христо. "Опитахме се да направим песента позитивна. Да, нищо не е същото, но за сметка на това има достатъчно хубави неща, които се случват", коментира Димитър.

Момчетата получават подкрепата на община Бургас и благодарение на това песента вече има и клип. Той е заснет в края на август, като в него са използвани кадри и от дрон. "За клипа използвахме покрива на 18-етажен блок в Бургас - сравнително добра локация, за да можем да хванем целия Бургаски залив. Успяхме да хванем залез над Бургаското езеро", разказва Митко. Интересното е, че музиката се е чувала като ехо отдолу и хората навън си помислили, че в близкия парк ще има някакъв концерт и се запътили натам.

Христо казва, че е благодарен на режисьора Александър Тодоров за това, че ги "изтърпял" и се получил наистина впечатляващ клип. На 24 ноември официално клипът е бил представен в Бургас, като там е присъствала и зам.-кметът на града г-жа Йорданка Ананиева. Христо разказа, че седмица по-късно проектът е бил представен и в неговия роден град Троян, като част от благотворителна кампания. "Беше събрана доста добра сума и подпомогнахме момче, което имаше нужда от финансова подкрепа. Не бях излизал на тази сцена от много време, но се радвам, че публиката ни прие добре и хареса клипа", каза той. Момчетата разкриха, че плановете им са в скоро време да направят представяне на песента и в София и са в преговори с няколко места.

Това е вторият общ проект на Митко и Христо, първата им песен носи името "Сърце на птица" . Двамата се запознали преди около 8 години по време на кастингите на музикалното предаване Music Idol 3.
Но ще спечели ли достатъчно симпатии такава песен, която

определено е по-различна от най-хитовите български парчета в момента

(например на Криско, Гери-Никол и т.н.)? "Силно искам да подчертая, че всеки жанр, всеки стил музика има своята публика и своята популярност. Братските ни страни - Сърбия, Македония, слушат много авторска родна музика. Трябва и у нас да има сцена за всяка музика. Такава сцена намираме в немалка част от българските радиостанции, но може да се постигне още", отговаря Митко. "Правим музика за опрделен тип хора. Не търсим комерсиализъм. Правим музиката, която ни харесва, която обичаме и съм сигурен, че насреща ще намерим подкрепа и има хора, които харесват точно такъв тип музика", категоричен е Христо.

И двамата се съгласяват, че музикалните формати, в които са взели участие, са им помогнали. Димитър казва, че всеки музикален формат носи своите позитиви и негативи. "Със сигурност, има достатъчно позитивни неща, за да сме били там. Имало е и моменти, в които не ти се иска да си там - заради интриги, които се получават, реалити етапи, в които не се набляга на музиката, а по-скоро на отношения между хората. Но са ни помогнали. Има хора, които няма как да разберат за нашата музика, ако не е масовата телевизия", коментира той.

Христо също е съгласен, че това има и своите минуси, но и своите плюсове. "Позитивите са повече, защото

добиваме някаква популярност и тя после работи за нас

Но много е важно един млад изпълнител да знае как да задържи тази популярност. Музикалните формати са полезни, защото има много талантливи хора в България и те няма как по друг начин да се изявят. Един такъв формат може да даде сцена на един млад изпълнител и той да съумее да се развие впоследствие. Но музиката вече стана и бизнес и не трябва да бъдеш само музикант, трябва да мислиш и като бизнесмен. Колкото и грозно да звучи, това е факт. Трябва да си продуцент, ПР, изпълнител - много неща в едно, за да имаш успех", коментира той.

Христо и до ден днешен поддържа контакт със свои колеги от формата. На много събития се засича и с треньора си в "Гласът на България" Йордан Караджов от група "Сигнал", който винаги му дава някакъв съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай