Искра Михайлова: Как опазваме културното наследство при променящ се климат?

Имаме ново предизвикателство, каза евродепутатът

Искра Михайлова: Как опазваме културното наследство при променящ се климат? | StandartNews.com

Поздравления за това, което правите и за прекрасната идея за Бранд България, за все по-ясно дефинираната цел за културната дипломация. Така започна приветствието си евродепутатът Искра Михайлова по време на форума на Стандарт "Бранд България- Докосни Чудесата". При такова представителство на форума ние наистина имаме възможност за действие днес и сега.

Днес е ден на траур, бедствието в Царево предизвика много въпроси. Но разбрахме ли колко паметници на културата са били засегнати, колко библиотеки, етнографски сбирки? Това са въпроси, които имат за цел да ни събудят, за да кажем - ние всички работим за Бранд България. И то в условия на променящ се климат. Как ще съхраним културното наследство в контекста на климатичните промени?

Трябва да се търси връзка с кметовете, те могат да кажат какво е състоянието на място. Това е огромна тема. Разчитам, че предстоящата среща на Европа Ностра ще даде някои от отговорите. Но трябва да бъде включена и в европейския парламент. Две са направленията, които свързват работата ми в европарламента с присствието ми днес тук. Ние виждаме културното наследство като интегрирано в живота на хората и начин за развитие на регионите. .

Амбицията за Бранд България е в състояние да обедини всичко най-креативно с опита на Европа Ностра, която дава нов тласък за опазването на културното наследство, каза Искра Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай