Идея за разходка! Приказно езеро в близост до София

Има и екопътеката с невероятна гледка

Идея за разходка! Приказно езеро в близост до София | StandartNews.com

Източник: Фото: БНТ

Езерото Панчарево е страхотно място за едноднена разходка от София. Красивата природа и непосредствената му близост до града го правят любимо място за излети и почивка на софиянци. 

То се намира на 12 км източно от централна София, между Лозенска планина и Витоша. Езерото Панчарево е изкуствено създаден водоем. 

Можете да започнете разходката си от мостчето над Преливника или пък от другата страна на езерото, където има голям паркинг. Най-добрият и предпочитан маршрут за разходки край езерото е източният му бряг – това е и панорамната пътека, която обикаля езерото и целия му бряг. Пътеката е дълга 4 километра и завършва при ВЕЦ Кокаляне. Пътеката е широка и по нея разходката ще е много приятна.

От по-високите места по маршрута се разкриват панорамни гледки към цялата водна площ и околността. Едно от най-красивите неща, които можете да видите там, е гледката към водата, а зад нея извисяващата се високо планина. 

На места разбира се има и няколко стръмни пътеки, които водят надолу до брега на езерото. Там е изключително спокойно и приятно за отдих.

Ако сте любители на планинското ходене или на катеренето, то имате възможност за малко разнообразие от равната пътека край езерото.  Eкопътека Панчаревско езеро е една от първите туристически алеи в Лозенска планина. Тя започва от село Герман, при стената на езерото, след което навлиза в планината и обикаля езерото.

По пътеката ще имате възможността да се разходите сред природата между красиви горски пейзажи, поляни и потоци. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи
Петър
преди 3 седмици

Приказно БЛАТО, по-точно.

Откажи
Joli
преди 3 седмици

Превърнато в блато...

Откажи
miki
преди 3 седмици

Езерото Панчарево и всичко около него е една потънала в боклуци клоака.

Откажи
miki
преди 3 седмици

Езерото Панчарево и всичко около него е една потънала в боклуци клоака.

Откажи
Гого гого
преди 3 седмици

Там където е големия паркинг беше бившия дипломатически плаж и харата се къпеха до скоро , един дърт панчаревски мафиот направи в близост до плажа място за частен риболов и плати доста подкупи в общината за да стане плажа на паркинг , като в тая мафиотска история е замесен и съдържателя на близкия ресторант , но разбира се никой от местните управляващи отрепки няма да си мръдне пръста

Откажи