Веселинов: Симпатизантите ще решат кого да подкрепят

Всяка община има своите проблематики, бихме застанали зад определени политики, каза Веселинов

Веселинов: Симпатизантите ще решат кого да подкрепят | StandartNews.com

Това, че сме коалиция с дадена партия не значи, че не сме опозиция на много места. По градове и общини дори сме основни опоненти. Изборът на българските граждани за парламент не определят изборите по места. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Всяка община има своите проблематики, бихме застанали зад определени политики", каза още той.

"Джамбазки ще подкрепи Фандъкова, ако тя приеме наши точки за работа. Ако ГЕРБ искат подкрепа, то трябва да се ангажират с работа по нашата програма. Днес ще има първоначални разговори. От разговорите ще преценим. Не бихме отказали разговор с Манолова, но имаме различия", каза Веселинов. 

Той допълни, че днес ще има среща между ВМРО и ГЕРБ. По думите му с Манолова имат доста различни виждания. И даде пример: „Нямаме едно мнение по въпроса за Истанбулската конвенция и гей парадите, но не бихме отказали разговор с нея.”

В Пловдив изборите отдавна не са честни, посочи той.

"Чухме, че сме се договорили за градове – това е невярно. Това се вижда в битката за Пловдив. В Сандански и Пловдив сме на балотаж. Търсим подкрепа от всяка демократична партия. В Пловдив социолози “закичиха” третото място на Славчо Атанасов, с цел да го дискредитират. В Пловдив отдавна не се играе честно", коментира зам.-председателят на ВМРО.

"Джамбазки влезе с идеята да бъде кмет. Очаквахме по-висок резултат. Не е загуба, едно достойно представяне е", допълни той.

"Гледах проучване, че ВМРО има 0% ромски гласове. Нямаме против да гласуват за нас, но ние няма да купуваме вота им", завърши Искрен Веселинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай