Сряда,

Свиленски: Имаме реален шанс за поне 7 области

От: сс -
164
Свиленски: Имаме реален шанс за поне 7 области
A
A
A

БСП е на балотаж в 12 областни града и имаме реални шансове да спечелим в поне седем, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в ефира на bTV . Той каза, че победа за левицата е удвояване броя на кметовете, увеличаване с 20% броя на общинските съветници и увеличаване на изборната активност.

„Нека българските граждани да не бъдат милостиви и да не прощават толкова лесно, защото щетите, които нанесоха ГЕРБ и Борисов в държавата – са неизлечими. Хората са заплашвани, че ще бъдат уволнени от работа или че няма да им доставят дървата за зимата”, каза още Свиленски.

Смяна на модела и управлението няма как да станат със същия кмет, заяви още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ по повод на информацията, че Йорданка Фандъкова е отишла в централата „Демократична България” по-рано днес.

„Знам, че съпредседателят на „Демократична България” и Борис Бонев са се обявили за смяна на модела и промяна в управлението на София – ако тези хора са искрени, трябва да излязат да гласуват и да подкрепят г-жа Манолова. Тя е единственият в момента кандидат на промяната, преди три дни бяха повече”, допълни социалистът.

По думите на Свиленски е задължително Мая Манолова да се обърне към всички политически сили за подкрепа. Той каза още, че за първи път ГЕРБ не печелят районните кметства в столицата на първи тур и припомни, че в 22 района ще има балотажи, като в 12 от тях участват „Демократична България”, а в 10 –БСП.

Моделът е ГЕРБ, всички останали са алтернатива. Ниската избирателна активност и дезаинтересоваността на хората водят до увеличаване на купения и корпоративен вот,  посочи Свиленски.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com