Симеонов: НФСБ отстоява принципи в политиката, не търгува с влияние

Проблемът не е в липсата на закони, а в невъзможността или нежеланието те да бъдат прилагани еднакво към всички, подчерта лидерът на НФСБ

Симеонов: НФСБ отстоява принципи в политиката, не търгува с влияние | StandartNews.com

Проблемът не е в липсата на закони, а в невъзможността или нежеланието те да бъдат прилагани еднакво към всички, подчерта лидерът на НФСБ

„Проблемът в България не е в липсата на закони – постулат, с който често се манипулира общественото мнение, а в невъзможността или нежеланието законите да бъдат прилагани еднакво към всички, а най-стриктно и с най-голяма строгост – към политиците. Например, законът за шума, който лично аз съм писал и внесъл за гласуване, това лято не се спазваше. Това е и причина за срещата ми с главния прокурор Сотир Цацаров  и с министъра на вътрешните работи днес – да  ги попитам защо не се спазват законите – каза  Валери Симеонов в интервю в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ. 

За съжаление в България повече просперират хората, които газят закона, а не тези, които го спазват и честно си плащат данъците – искам това да се промени, подчерта Валери Симеонов.

„Търговията не ми е най-голямата сила дори в бизнеса, а в политиката я изключвам напълно – каза Валери Симеонов –В политиката не трябва да има търговия, а честност и принципи. Как да „помогнеш“ на някого за втория тур, а той да направи твоя кандидат заместник-кмет?! Защо насаждате в мисленето на хората такива схеми? – обърна се Симеонов към водещите – спекулациите от тук тръгват, от телевизиите. Опонентите ни могат да говорят всякакви опашати лъжи, но сделки при НФСБ няма и няма да има. От нашите представители в местните органи за управление няма да искаме да назначават „наши“ хора или да прибират комисионни от нагласени конкурси – напротив, на едно място ако стане нещо такова, лично аз ще „отрежа главата“ на съответния наш политик и ще го изключа от партията – имало е такива случаи. Държа да има принципи в политиката, доказал съм го.

„Не мисля, че ще има кой знае какви сериозни промени в управлението  след тези избори, но някакви промени очаквам да има – каза още Симеонов - Мисля, че има нужда от някаква промяна в българската политика, все пак десетгодишното управление на ГЕРБ натрупа и доста негативи. Дай Боже да има промяна във всяка партия към по-добро – и на управляващите, и на опозицията, защото много ниско се свали нивото в парламента и то от г-жа Нинова, която търси да направи скандал от всяко дребно нещо, а министър-председателят се опитва да загаси всеки пожар. Сериозните теми в политическия дебат изчезват, нивото на политиката се срина в последно време и това изобщо не ми харесва. „Каквото каже суверенът, това ще е“ отговори Валери Симеоново на въпрос на водещите дали промяната, която очаква, ще дойде чрез рокади в кабинета или чрез нови избори.

Той подчерта още, че конкретните цели, които си поставя НФСБ за местните избори, са добро представяне в Пловдив и в Добрич, пробив в София, където коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов, както и да затвърди позициите си  в Бургас и във Варна. Ние имаме традиционен електорат, избирателите ни познават, нека направя малко реклама – основно чрез телевизия СКАТ, и имат конкретни очаквания към НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай