Паргов: Нормално ли е новият кмет на София да е с 1,7 млн. глоба

Административният съд потвърждава глоба, наложена от МРРБ заради проблем в методиката за класиране на участниците и условията на обществените поръчки, обясни Калоян Паргов

Паргов: Нормално ли е новият кмет на София да е с 1,7 млн. глоба | StandartNews.com

 

Нормално ли е новият кмет на София да започне мандата с плащане на 1,7 милиона лева глоба? Това попита лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов при гостуването си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Той визира загубеното от Столична община дело срещу наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) санкция в размер на над 1,7 милиона лева за допуснати напушения при провеждане на поръчка за ремонт на 26 училища и детски градини по ОП "Региони в растеж".

"Административният съд потвърждава глоба, наложена от МРРБ заради проблем в методиката за класиране на участниците и условията на обществените поръчки, обясни Калоян Паргов. - Очаква се същото да се случи и с проекта за Западен парк, чийто ремонт пак е с европейски средства. За промяна точно на този модел на управление на Столична община говорим ние, от БСП".

Калоян Паргов припомни думи, казани от премиера преди няколко седмици, че кампанията ще е "кална". Според лидера на БСП - София, с това може да бъде обяснено използването от страна на ГЕРБ на всякакъв арсенал от номера с цел да убедят гласоподавателите, че точно те са правилният избор на предстоящия местен вот.

"Повече от очевидно е, че цялото правителство използва всички актуални проблеми, за да извади дивидент за предстоящия вот, въпреки постоянните твърдения, че не участва в кампанията, коментира той. - А тя навлиза в решителна фаза и обиколките на някои хора ще се засилят, дебатите между кандидатите ще станат по-остри. Всички виждаме, че тези избори ще бъдат много оспорвани, затова и напрежението ескалира. Най-важното обаче е да запазим добрия тон. И да не си служат някои хора с фалшиви новини. Всички виждаме, че в арсенала на управляващите има богат набор от номера, които прилагат. Но е разбираемо - страхът да не загубят позиции е много голям. Очевидно е, че вървят точно в тази посока".

Според Калоян Паргов, гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова върви убедително към победа. Той беше категоричен, че успехът в надпреварата за столичен градоначалник е важен, но от не по-малко значение е и мнозинството в Столичния общински съвет, което ще стои зад него.

"Затова всеки, който подкрепя Мая Манолова, трябва да даде максимума от себе си. Така ще може да формираме онова мнозинство в СОС, за което към този момент някои се чудят какво ще бъде. На тях ще кажа да изчакат още малко и ще видят", коментира лидерът на БСП - София.

Водачът на листата на социалистите за общински съветници добави, че конструираната по този начин кампания на БСП в София е част от плана им за промяна на модела на управление в града. "За пореден път ще кажа, че за БСП София е трудна територия вече 30 години, каза Калоян Паргов. - Конструкцията на кампанията, която наблюдавате в момента, е с цел БСП най-накрая да се справи в София. Ясно е, че имаме нужда от съюзници. 30 години това е стратегически въпрос за нашата партия, който все не намираше решение. Хората в града отчитат какво е свършено до момента, виждат и всички проблеми и очакват нещо по-различно. Това е ясно изразена тенденция, която се вижда. А БСП иска по-различен подход за справяне с проблемите от този на управляващите досега".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай