Нинова махнала Борислав Гуцанов по неясни причини

След като не можаха да махнат Гуцанов като лидер на БСП-Варна, го махнаха от листата за местните избори

Нинова махнала Борислав Гуцанов по неясни причини | StandartNews.com

Преди два месеца лидерката на БСП Корнелия Нинова дойде, за да обсъжда проблемите на Варна и там стана ясно, че се снема доверието от мен като председател на общинския съвет и се слага друг човек. Официално причините бяха за нарушения на изборите, които обаче не бяха отчетени при проверка, сподели пред Канал 3 председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

"Стигна се до остра реакция на варненската организация, защото нямаше такова право по устав. Ако не знаят устава, има кого да попитат, по-скоро според мен за тях беше важно да не бъда председател по някакви си техни причини", оплака се Гуцанов.

"Ние ще печелим избори, ще се обединяваме, или ще се разединяваме. Ние не можем да направим вътрешен диалог, което не одобрявам. Стигна се до градската конференция, поиска се точка за смяна на председателството, която беше отхвърлена с 122 гласа "против", обясни местният партиен лидер.

Според нашият устав, листите се правят от местните организации. Националният съвет може само да утвърди или отхвърли предложенията. Още не сме внесли листата за Варна. Националния съвет каза, че не признава нашата конференция и, че определя коренно различна листа, това е противоуказно. Факт е, че една голяма част напуснахме залата, каза в предаването "Беновска пита", Борислав Гуцанов.

Не може да искаш да управляваш държавата и същевременно да нарушаваш твоя си закон- устава. Не може да искаш да говориш какво се случва в държавата, но да не можеш да управляваш своята собствена партия. Трябва да мериш с един аршин държавата и вътре в политическата си партия, категоричен беше председателят на БСП-Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай