Неков: Целта ми е младите хора да остават и да се връщат в Силистра

Неков подчерта, че до днес, не само Силистра, но цяла България не се е възползвала от Дунавската стратегия

Неков: Целта ми е младите хора да остават и да се връщат в Силистра | StandartNews.com

"Целта ми е младите хора да остават и да се връщат в Силистра, да създават своите семейства тук и да живеят спокойно". Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Силистра Момчил Неков по време на закриването на кампанията си. Той наблегна, че платформата, зад която стоят с екипа му, се базира на казаното от гражданите по време на кампанията „Визия за България“. Той подчерта, че решенията на техните проблеми са записани под формата на 33 спешни мерки за общината – 18 за хората и 15 за икономиката. Момчил Неков се ангажира да спре влизането на тежкотоварни камиони в града, да премахне таксите в детските градини и детските ясли, да предостави безплатна млечна кухня за всички деца, да се пребори с комарите, да създаде марка „Произведено в Силистра“. Той изрази готовност да работи общинските села да продължат да съществуват и да се оживят, а за целта трябва разпределянето на бюджета да се осъществява според една справедлива формула, показваща уважение към селата.

Неков подчерта, че до днес, не само Силистра, но цяла България не се е възползвала от Дунавската стратегия. "Аз ще сложа началото и то ще бъде в Силистра", категоричен бе той.

„Точно срещу сцената и срещу общината се намира един от символите на Силистра – емблематичната сграда на Художествената галерия. По ирония на съдбата, намиращият се на нейния покрив часовник, който отмерва времето повече от век, днес е спрял. Но Силистра ще има нов стопанин в мое лице и стрелките ще заработят отново. Часовникът на Община Силистра ще бъде сверен с часовника на европейското благоденствие“, каза кандидатът за кмет на община Силистра Момчил Неков. Той подчерта, че не само днес, но и през цялата кампания, хората са показали интерес, участвали са активно в разговорите и са взимали отношение към казаното от кандидатите на коалицията. "Това свидетелства за една кампания с характер, едно повсеместно желание за промяна. Вълната на промяна може да започне и ще започне от Силистра, ще обхване цяла България. Ще ни поведе младото поколение политици на „БСП за България“, заключи Момчил Неков.

Събитието, със специален гост българската певица Нелина, бе уважено от над 1000 жители на общината. Да подкрепят Неков и листата на БСП присъстваха Вяра Емилова – секретар на НС на БСП, Стоян Мирчев – народен представител от Силистра и Георги Свиленски – народен представител и заместник-председател на Парламентарната група на БСП за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай