Маркет ЛИНКС: 57% активност се очаква на вота

Мая Манолова води с 27,4 % пред Йорданка Фандъкова с 25,8%

Маркет ЛИНКС: 57% активност се очаква на вота | StandartNews.com

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на предстоящите местни избори на 27 октомври. Това показват данните от експресно проучване на агенция „Маркет ЛИНКС”, направено по поръчка на bTV сред 500 лица над 18 г. Сондажът е реализиран в периода 23 – 28 септември в София по метода на прякото лично интервю.

Допитването показва, че 5,8% от анкетираните са категорични, че няма да отидат до избирателните урни, а 12% все още не са решили.

21,8% от запитаните са отговорили, че по-скоро биха гласували, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласуват.

Мая Манолова води пред Йорданка Фандъкова в надпреварата за кмет на София - за бившия омбудсман биха гласували 27,4%, а за кандидата на ГЕРБ и СДС - 25,8%. На трето място е кандидатът на „Демократична България" Борислав Игнатов с 10,9%.  

Борис Бонев, който е кандидат на „Спаси София”, получава 4,4% от гласовете на анкетираните столичани. На пето място с 2,2% подкрепа e Ангел Джамбазки.

Проучването на „Маркет ЛИНКС” показва още, че при разпределението на местата в общинския съвет на София предимство ще има управляващата партия. За ГЕРБ ще гласуват 25,7% от запитаните, за БСП – 14,8%, а за Демократична България - 10,5%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай