Маркет ЛИНКС: Манолова - 36%, Фандъкова - 32%

Очаква се завишена активност с столицата

Маркет ЛИНКС: Манолова - 36%, Фандъкова - 32% | StandartNews.com

 

На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%, сочи най-новото представително проучване на Маркет ЛИНКС, проведено по поръчка на OFFNews в периода 15-20 октомври. Предизборната кампания навлиза в последната си седмица. Надпреварата в София отдавна не е била толкова оспорвана и динамична, коментират от Маркет ЛИНК

 

Кампаниите на кандидатите и партиите вече водят до отчетливо повишаване на интереса към предстоящите избори и все повече ангажирани жители на столицата.

През последните три седмици се отчита нарастване с 5% на деклариращите, че ще гласуват на предстоящите избори, и те вече достигат 54% от имащите право на глас.

Очаква се  значително по-висока избирателна активност от регистрираната от ЦИК през 2015 в София (41%).

Тенденцията на по-ясно структуриране на електоралните предпочитания намалява колебаещите се в своя избор (5% на база твърдо решилите да гласуват), както и в по-широка подкрепа за първите трима кандидати за кметския пост – Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Борислав Игнатов. Повечето от тези гласоподаватели са сегменти от партийните периферии на ГЕРБ и БСП, пише в анализа на Маркет ЛИНКС.

Борис Бонев остава четвърти в подредбата, а след него се нарежда депутатът в ЕП и кандидат-кмет на ВМРО Ангел Джамбазки. 

Резултатите за потенциалните противопоставяния на кандидатите за втори тур също дават известно предимство от 3% на Мая Манолова пред настоящия кмет, разбира се, ако се развие този много вероятен сценарий.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай