Катя Георгиева мина с бебешка количка по тротоарите в Ямбол

Тя прие предизвикателството на майки с малки деца да се разходи с бебешка количка по разбитите тротоари

Катя Георгиева мина с бебешка количка по тротоарите в Ямбол | StandartNews.com

Тя прие предизвикателството на майки с малки деца да се разходи с бебешка количка по разбитите тротоари

Майки с малки деца предизвикаха кандидата за кмет на Ямбол Катя Георгиева да се разходи с тях и да пробва как се бута бебешка количка по разбитите ямболски тротоари, за да разбере какъв е проблемът им, с който са принудени са се сблъскват ежедневно.
Те твърдят, че всеки ден практикуват тротоарен фитнес, защото си е истинско изпитание да прекараш бебешката количка през тротоарите и през препятствията по тях, които не са само неравности, но и дървета, стълбове, контейнери и много дупки.
Разходката в центъра на Ямбол тръгна от т. нар. Биков мост, премина през проблемните тротоари на ул. „Преслав“, които на места липсват, на други са неравни и разбити, а на трети са толкова стеснени, че трудно минава количка по тях.
Дори и по пешеходната улица „Търговска“, по която наскоро общината пълни дупки, все още има неравности, но все пак ширината й предполага по-лесно движение.
Кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева се убеди сама с какви трудности се сблъскат ежедневно майките. Тя ги увери, че в нейната управленска програма е заложено за 4 години пълна подмяна на тротоарната мрежа в града, като се изградят тротоари, по които да се движат нормално бебешки колички и пазарските чанти на колелца на възрастните хора.
Катя Георгиева запозна майките със стимулиращите условия за отглеждане на деца в Ямбол, които тя предвижда като безплатна детска кухня и безплатни ясли, еднократна общинска помощ при раждане на второ или трето дете на двама осигурени родители и на майки-студентки.
„Извършените ремонти и обновления, всички вложени европейски милиони в паркове, централни площи, детски и учебни заведения ще изпълнят голямата си роля, само ако повече млади хора се завръщат да работят в Ямбол, да създават семейства и да отглеждат децата си тук“, каза кандидатът за кмет и разясни, че заради това си поставя за основна цел завръщането на младите в Ямбол и привличането на млади специалисти, за да има бъдеще града като развиващ се областен център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай