Катя Георгиева към младите: Вие сте бъдещето на Ямбол

Кандидатът на БСП за кмет на Ямбол Катя Георгиева с обръщение към младите хора в града

Катя Георгиева към младите: Вие сте бъдещето на Ямбол | StandartNews.com

Кандидатът на БСП за кмет на Ямбол Катя Георгиева с обръщение към младите хора в града

Скъпи млади хора,
Ямбол е нашият град и вие сте неговото бъдеще.
Вие сте наша надежда и смисъл на случващото се в Ямбол. Извършените ремонти и обновления, всички вложени милиони в паркове, централни площи и учебни заведения ще изпълнят голямата си роля, само ако повече млади хора се завръщат да работят в Ямбол, да създават семейства и да отглеждат децата си тук. Затова и като кандидат за кмет си поставям за основна цел завръщането на младите в Ямбол и привличането на млади специалисти.
Вярвам в силата и енергията на младостта и разчитам на нея. Уверена съм, че местната власт има механизмите да:
• създава условия за бизнес и по-високи доходи,
• да подобрява средата за живот не само в централна част, но и по кварталите,
• да осигурява безплатна детска кухня и детски ясли за децата, модерни детски градини
• качествено образование, добро здравеопазване и разнообразен културен живот.
Познавам проблемите на младите хора в Ямбол. Зная, че това, което ви кара да го напускате, е усещането за липса на перспектива, защото сте недоволни от доходите и от невъзможността за добра реализация. В управленската си програма поставям основен акцент  на младите хора, защото приемам за своя мисия оставането Ви в родния ни град.

Предвиждам създаване на фонд „Млади специалисти“, който ще се финансира от общината и с дарения на бизнеса.
• Ще се дават стипендии на студенти с условието да се завърнат да работят в Ямбол според нуждите на здравеопазването, образованието и ямболския бизнес, а общината ще бъде посредник и гарант за реализацията на програмата.
• Ще създадем регистър на ямболски студенти с цел общината да ги мотивира да се завърнат като млади професионалисти в Ямбол.
• Ще осигурим общински ведомствени жилища на млади специалисти, заети в сферата на здравеопазването, образованието и други ключови за града области.
• Ще създадем преференциални условия за насърчаване на бизнеса на млади хора – общински парцели на по-ниски цени, данъчни облекчения и др.
• Ще създадем стимулиращи условия за отглеждане на деца в Ямбол – безплатна детска кухня и безплатни ясли, еднократна общинска помощ при раждане на второ или трето дете на двама осигурени родители и на майки-студентки.
Общината ще бъде активна към Вас младите, а не наблюдател и регистратор на миграционните процеси.

Убедена съм, че Ямбол се нуждае от нова енергия и нов подход в управлението. Нуждае се от промяна, но за мен промяната не може да бъде разрушителна. Аз не искам да вляза в управлението, за да унищожа постигнатото. Всичко добро ще бъде продължено, ще положа максимални усилия да стане градът красив, уреден и удобен за живеене. Ремонтите и благоустрояването на средата за живот, постиженията в културата, в спорта, в организирането на забавления, ще бъдат надградени, защото така е честно към ямболци.

Промяната в Ямбол трябва да обхване механизмите на управление и на преразпределение на обществените ресурси. Убедена съм, че големият проблем не е липсата на средства, а коректното им и справедливо разпределение. Затова трябва да възстановим справедливостта.

Скъпи млади хора,
Ямбол се нуждае от младежката Ви енергия и аз много разчитам на Вашата подкрепа. Мисля, че е време да загърбим това, което ни разделя, в името на нашия Ямбол и заедно да участваме в развитието му.

За града и за хората заедно!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай