Карадайъ от Добрич: Добруджа има нужда от ДПС

Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен принцип, заявипредседателят на ДПС

Карадайъ от Добрич: Добруджа има нужда от ДПС | StandartNews.com

„Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен принцип“, заяви в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Днес Добруджа има нужда от ДПС. За пореден път ние трябва да носим нашата отговорност и ще я носим“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич. По думите му за изминалите години ДПС е доказало, че различието не е проблем в партията, то е ценност. Етническата идентичност е богатството на ДПС, заяви още той.

Екипът на Централния лъч бе на обиколка в областта, която завърши с представяне на кандидатите за кметове на общини, на населени места и на кандидатите за общински съветници.

„Има проблем, който на централно ниво се получава и създава проблеми в Добричкия регион. В централното управление включиха националистите без да има нужда от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделението и противопоставянето. Всички ние знаем, че разделението и противопоставянето не водят до нищо добро“, каза председателят на ДПС.

По думите му БСП в добруджанския регион със своето „инерционно и носталгично управление“ от последните 25-30 години не води до нищо добро. И ако това продължи, децата ще продължат да напускат страната, защото в региона няма развитие.

„Този модел трябва да се промени. Този модел може да се промени от ДПС. Ние няма да обещаваме, защото знаем, че кой каквото и да ни обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни върши работата“, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Той допълни, че с достойните кандидати на партията в Добричко целта е постижима – искана от хората промяна с общи усилия, в единение. Председателят на ДПС призова симпатизанти и актив към пълна мобилизация, така че идеите да достигнат до всеки човек, включително и до опонентите, защото заявеното намерение е едно - да милееш за своята Родина.

Днес Добруджа има нужда от модела на заедността, каза още лидерът на ДПС. „Заедността означава всеки със своето различие да бъдем заедно, всеки да бъде достоен, горд, да може да отстоява своята идентичност, да утвърждава своята идентичност и своето различие, но да бъдем заедно. И това нещо го правим 30 години в нашата Родина“, каза Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че всяко време иска своето, а времената се менят. Ако преди 50 години условията и изискванията са били едни, то сега те са други.

 „Различните идентичности ни дават богатство и на култура, и на всичко“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Той отбеляза, че сега в навечерието на местните избори средата е много различна, защото много хора са напуснали страната, за да търсят поминък навън, "защото няма бъдеще, няма перспектива, няма поминък в повечето населени места“.

По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се наблюдава инерционно управление на страната и това е проблем. „Затова ние в национален план казваме: имаме програма за ускорено догонващо развитие на нашата страна“, заяви още лидерът на ДПС.

На кой етнически българин му идваше наум да клати стола на Тодор Живков през 1989г, запита зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Само и единствено на етническите турци и мюсюлмани, чиято чест беше поругана. Тогава и зададохте промяната в нашата Родина, каза още той. Това се случи и беше невероятно. Случи се с воля, смелост, желание и с жертви. Ние сме изправени пред такъв момент днес специално в Добруджа. Трябва да спре инерционното управление на икономиката и земеделието, да спре инерционното носталгично мислене, изтъкна Цонев.

Ние отново сме носители на промяната и на новото, и трябва да променим този начин на мислене. Това е отговорността пред добричката организация, призова Цонев добричката структура на ДПС.

Цонев каза, че в Добруджа е нужен друг поминък и друг начин на мислене, защото тук вече живеят други хора. Тук земеделието се развива по друг начин. Ако това не се промени, ще продължат да се обезлюдяват селата и региона. ДПС има иновативно мислене и може да промени всичко това. Ние знаем какво да направим в нашите райони, защото сме сплотени. Ние сме партия, която не губи връзката с хората, заяви още той.

ДПС сме новаторите, патриотите, истинските добруджанци. Защото си обичаме земята, децата и Родината. Вярвам във вас, че ще го направим на тези избори. България няма повече време за губене. Трябва да вземем властта в свои ръце и да докажем на България, че доброто може да се случи, заключи Йордан Цонев.

На предизборния митинг присъства и народният представител д-р Хасан Адемов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай