Карадайъ: Да дадем ясен и мощен знак към София, Брюксел и света!

Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на представянето на кандидатите за общински съветници на ДПС в общините Павел баня и Казанлък и кандидата за кмет на ДПС за община Павел Баня Иса Бесоолу в град Казанлък

Карадайъ: Да дадем ясен и мощен знак към София, Брюксел и света! | StandartNews.com

Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на представянето на кандидатите за общински съветници на ДПС в общините Павел баня и Казанлък и кандидата за кмет на ДПС за община Павел Баня Иса Бесоолу в град Казанлък.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че предстоящите избори ще определят посоката на развитие на общините и на страната. Много хора може да са кандидати от различни партии, но много по-важно е каква политика и философия изповядват, заяви той.

ГЕРБ включиха националистите във властта, без да има нужда от това и виждаме резултата, каза лидерът на ДПС. Леви и десни, всеки който проповядва разделение и противопоставяне и омраза към различието знае, че не води до нищо добро в нашата страна, обясни лидерът. Карадайъ каза, че благодарение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, ние се обединихме през 1989г. и докарахме демокрацията в нашата държава.  30 години ние споделяме политиката на толерантността и заедността, добави той. Карадайъ заяви, че различни хора ползват тези думички в речника си, но явно не знаят тяхното съдържание. Заедността означава да сме различни по религия и етнос, но да сме заедно. Всеки с достойнство да си отстоява своята идентичност, но заедно да градим нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца в нашата Родина, обяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС обяви, че няма да позволим на никой да ни противопоставя нито по етнически, нито по религиозен признак. Затова на тези избори трябва да дадем ясен, силен и мощен знак към София, Брюксел и света, заяви той.

Карадайъ поздрави община Казанлък, Павел баня и цялата област Стара Загора за постигнатите резултати на изминалите евроизбори и каза, че доказахме че с нашето обединение, сила, ценности и кадри можем да успеем и на предстоящите местни избори.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че ДПС е мащабна организация, с много ясни виждания и цели, с много мощна структура и както обича да казва почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, ДПС е машина за демокрация.

Нищо не може да спре нас етническите българи и православни християни да бъдем в най-патриотичната партия, каквато е ДПС, каза още той.

В нашата Родина има сили, които не искат да сме заедно, живеят в миналото и такива, които смятат, че разделението по етнически и религиозен признак е някакъв патриотизъм, изтъкна още Цонев. Той каза, че това не е така, защото ако беше така нашият най-голям революционер Васил Левски нямаше да изрече великата мисъл, че в чистата и свята република ще живеем заедно като равни българи, турци, арменци, роми, евреи и всички останали етноси, обясни той. Ето това е идеологията на патриотизма и на ДПС. ДПС е единствената партия, в която патриотичният модел на Васил Левски се прилага на практика и на дела. Това е нещото, което може да възроди България, заяви още Йордан Цонев.

На предизборната среща присъства и зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай