Горно Влахово пред Новото време: Имаме истински проблеми

Настояваме за разрешаването им

Горно Влахово пред Новото време: Имаме истински проблеми | StandartNews.com

При засилен интерес протече срещата на кандидатите на НОВОТО ВРЕМЕ (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) с жителите на смолянския квартал кв. Горно Влахово. „През изминалите години ние сме правили редовни срещи с вас. Познаваме вашите проблеми тук”, каза кандидатът за кмет Кирил Хаджихристев. „Знам за необходимостта от разширение на гробищния парк, за нуждата от подпорна стена, за състоянието на пътната настилка”, каза още той. „Нуждите за добър социален живот на гражданите тук са много и тяхното решаване е повече от наложително. Всичко друго означава превръщането на квартала в неградска територия. Решения има – бързи и адекватни.”.

Местните жители изразиха силен интерес към слуховете за „картел на заплатите в града”. Водачът на листата на НОВОТО ВРЕМЕ Кирил Асенов обясни, че средните заплати в индустрията и в различните предприятия в района са различни и конкурентни.Няма как при липса на достатъчно кадри в района и при такъв глад за работна ръка, заради развитието на индустрията тук, да се говори за картел. Всеки иска а запази работниците си и всеки се опитва да предлага по-добро заплащане”, каза той. „Това не са общински фирм, това са фабрики от веригите на сметовни производители и тук става дума за европейска организация на труда. Никой в такава среда не може да си позволи да се отклонява от техните високи изисквания”, каза още той.

Присъстващите на срещата настояха още за ремонт на училището и детската градина в квартала. „Това е нашето бъдеще, не трябва да оставяме младите хора тук без условия за добро развитие. Ние добре разбираме това и сме готови да полагаме и доброволни усилия в тази посока”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай