Сряда,

Георгиева ще обсъжда всяко важно решение за Ямбол с гражданите

От: Редактори -
Георгиева ще обсъжда всяко важно решение за Ямбол с гражданите
A
A
A

Смисълът на местното самоуправление е гражданите да бъдат чути, а исканията им да бъдат в дневния ред на управлението, заяви кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева на среща с ямболци от квартал „Хале“. Тя им обясни, че си поставя за задача всяко важно решение за града да бъде широко обсъждано с гражданите, защото това прави работата на кмета, по-трудна, но много по-легитимна и подкрепена от гражданите.

Нейна основна цел е да върне прекъснатия от 12 години диалог с гражданите на Ямбол. Тя ще въведе отново ежеседмичен приемен ден на кмета или на неговия екип и ще провежда изнесени приемни по кварталите. Като мерки за подобряване на връзката с гражданите се предвижда още разкриване на денонощен общински „Горещ телефон” и електронна платформа за сигнали на гражданите за нередности, касаещи инфраструктурата, чистотата, безопасността на движението, сигурността и обществения ред. Ще бъдат проведени и допитвания до гражданите за по-справедливо и обективно определяне размера на таксата за битови отпадъци, която предстои да се формира на принципа „замърсителят плаща”.

Катя Георгиева планира и нов сайт на община Ямбол, с който ще се създаде адекватна и реална система за обратна връзка за мнения, предложения, забележки. Чрез него ще се осигури  и обществен контрол чрез визуализация на общински обекти след изпълнението на строително-ремонтни работи, информация за конкретния изпълнител; гаранционните срокове, стойност на поръчката и други, за да знаят гражданите къде отиват парите от техните данъци.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички