Европейските избори ударили шамар на българите

БСП ще променя политиката на управление на София, казва Калоян Паргов

Европейските избори ударили шамар на българите | StandartNews.com

Целта е да променим политиката на управление в София, а не да я оцветяваме в червено, синьо или лилаво. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов в предаването "Опорни хора" по телевизия „България он ер“. Според него в последните години хората изпитват отвращение от политическите партии, а европейските избори са им ударили шамар. И по тази причина всички трябва да си направят съответните изводи.

"През последните две години ние си извадихме доста поуки от кампаниите, които водихме, и специално от последната, коментира той. - Това, за което аз винаги съм държал, е дори да сме критични, да бъдем позитивно критични. Крайностите отблъскват. Крайностите не са присъщи за Градската организация на БСП в София. Никога не сме водили този тип политика. ГЕРБ не са ни врагове, те са наши опоненти. Имаме различни политики и спорим с тях за политики, за посоките, в които да се развива София. Очевидно е, че София не може да се развива по техния начин повече".

Калоян Паргов не отрече онова, което е направено в града през последните 10 години. "Ние също подкрепихме изграждането на метрото, което започна още през 70-те години на миналия век и беше реализирано в мандата на кмета Фандъкова с решителната помощ на нашите европейски партньори, на европейската солидарност, коментира той. - Очевидно е обаче, че промяната чука на вратата. Още през януари обявих, че 2019-та ще е година на ново начало. Виждам, че и кметът Фандъкова е приела присърце това мое твърдение. И също говори за промяна. Но въпросът тук е за последните 10 години какво направи с екипа си. И защо не го смени по-рано, а се стигна до протестите и гражданските недоволства, до тази ниска оценка за работата на общината. Защо инфраструктурните проекти тръгват-спират, променят ги в движение, защо беше ремонтът на ремонта, контролът на контрола... Това показва липса на професионализъм и експертиза в общинската администрация".

Лидерът на БСП - София призова за пореден път кметът Фандъкова да излезе в отпуск по време на кампанията, която започва на 27-ми септември. "В нейни ръце и на нейно разположение е целият ресурс на Столична община. За да бъде честна, позитивна и прозрачна кампанията, тя трябва да излезе в отпуск, каза Калоян Паргов. - Само така ще бъде честно състезанието и ще бъдат създадени равни условия. Колкото до работата на действащия кмет - гледаме я вече 10 години".

Водачът на листата с кандидати на БСП за общински съветници в София се обърна и към строителите. "Чух, че от ГЕРБ повтарят постоянно една мантра и се опитват да я внушат на хората от строителния бизнес. Едва ли не, ако Мая Манолова и БСП спечелят изборите в София, строителството спирало, инвестициите секвали..., коментира Калоян Паргов. - Не! Нищо не спира! Продължава, но по друг начин, с друга регулация. Защото София има нужда от отваряне, а не от вклиняване - грешка, която допусна 30-годишната дясна политика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай