Джамбазки за София: Въздухът и младите са важни

Основни приоритети от работата му като кмет ще са реда и сигурността, чистотата на въздуха, достъпът до Витоша, грижата за младите семейства и транспортната схема

Джамбазки за София: Въздухът и младите са важни | StandartNews.com

Ако хората решат да ме изберат за кмет на София - еднозначно бих се върнал и вече няма да съм евродепутат. Управлението на столицата е огромна отговорност.

Това заяви евродепутатът, заместник-председател на ВМРО и кандидат на партията за кмет на София Ангел Джамбазки в ефира на БНТ.

Основни приоритети от работата му като кмет ще са реда и сигурността, чистотата на въздуха, достъпът до Витоша, грижата за младите семейства и транспортната схема.

Първото нещо, което бих променил в София, са реда и сигурността. В града има безобразие в паркирането и в циганските катуни и квартали. Където има плочка, трябва да има лампа, а където е лампата - трябва да има камера. Глобата дисциплинира водачите. Когато сте направили един парк и някой отиде да ги чупи - на камерите това ще се види и ще се наложи глоби. Що се отнася до гетата, решението е едно - багери. Трябва да се премахнат незаконните постройки, да се изведат животните оттам, защото хората, които живеят около тях, казват, че е ужас. Тези хора са свободни да си намерят работа и да си наемат жилища, категоричен е Джамбазки.

Що се отнася до чистотата на въздуха Ангел Джамбазки заяви, че трябва да се промени моделът на функциониране на „Топлофикация“, също така трябва да се премахнат незаконните постройки, за да се спре безконтролното горене на всякакви боклуци. Трябва да се контролират колите и газовете, които отделят те без катализатори. Също така трябва да се реши проблемът с Топлофикация - Перник и горенето на отпадъци, смята кандидатът на ВМРО.

Той коментира случая Джок Полфрийман с думите, че освобождаването му е политическо решение.

Съдията, когато е в тога, трябва да е абсолютно независим. Безобразие е този съдия да взима решение на политическа основа, мотивирани от анти-Българския хелзинкски комитет. Не може всеки да размахва нож на улицата. Този човек щял да прави антифашистки поход по света. Само аз ли виждам грешката в това, че анти-Българският хелзинкски комитет номинира и съдията, и убиеца за човек на годината, запита още той.

Това освобождаване трябва да бъде преразгледано, категоричен е Ангел Джамбазки.

Личните нападки не са моя тема, това ще се реши в съда. Всяка лъжа, всяка клевета изразяват отчаяние и политически крах. Този човек ще бъде осъден за пореден път, но това няма да го спре. Решението на българските граждани е да не допускат подобно замърсяване на ефира. Свидетели сме на един залез и на един упадък, а в лицето на ВМРО едно възраждане на национализма и това предизвиква завист и личностни отклонения, коментира той последните твърдения по негов адрес от Волен Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай