Джамбазки почва от гетата в София /ОБНОВЕНА/

ВМРО издигна евродепутата си за кмет на София

Джамбазки почва от гетата в София /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата. Това заяви издигнатият за кмет на София от ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки. Неговата кандидатура бе представена днес от лидера на партията Красимир Каракачанов на официална пресконференция в централата на ВМРО.

Пълната листа с кандидати за общински съветници и кандидатите за районни кметове ще бъдат представени следващата събота, на 28 септември. Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин, подчерта Каракачанов. По думите му кандидатурата на Джамбазки е силна, а той има своя немалък опит като общински съветник и човек, който се е борил за решаване проблемите на столицата.

Целта ни е кмет, кметове на райони и най-голяма група съветници. На балотажа ще работим за себе си, София да има кмет от ВМРО. Напред и нагоре, работим за кмет, каза Джамбазки. И очерта програмата си: "София има нужда от отношение към кварталите, София не е само Жълтите павета. "Люлин" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София... София има нужда от насочване на транспортната схема натам. София има нужда да обърне внимание и на младите семейства, затова ние ще подпомагаме образованото родителство. Това означава подпомагане - финансово и жилищно на млади и образовани семейства". Джамбазки допълни, че ако бъде избран, ще подпомага масовия спорт. "София има нужда да бъдат възстановени местата за масов спорт, за да могат младежите да бъдат изтеглени от сферата на наркоразпространението и да бъдат мотивирани да спортуват и да се развиват. Масовият спорт означава игрища в кварталите; означава най-сетне отваряне на Витоша - безценно имущество на София, което е затворено от години заради т. нар. псевдозелени, които правят всичко възможно, за да не се развива тази планина. Витоша трябва да се отвори и софиянци да имат възможност да стигнат до нея", допълни Джамбазки.

Като последни думи Каркачанов даде задача на кандидата за кмет на София Джамбазки да се заеме с парковете – да има повече сигурност и озеленяване. От своя страна Джамбазки отговори, че във ВМРО когато председателят разпорежда, трябва да се изпълнява.

Кандидатът за кмет очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи.

Своята подкрепа за Ангел Джамбазки изрази и евродепутатът и известен български режисьор и актьор Андрей Слабаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай