Джамбазки обясни защо няма паркинги в София

Заради огромния брой археологически находки, които изникват при строежа на почти всяка сграда в Столицата

Джамбазки обясни защо няма паркинги в София | StandartNews.com

Подземните паркинги в София са малко, а и няма как броят им да се увеличи заради огромния брой археологически находки, които изникват при строежа на почти всяка сграда в Столицата. Това е мнението на кандидата на ВМРО-БНД за кмет на София Ангел Джамбазки, което той изрази в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

"Ролята на кмета е в да въздейства на града, да въздейства на патриотичното образование в училищата и детските градини. Може например преди началото на учебните часове да се пуска националния химн. По стените може да бъдат изрисувани националните герои, стаите може да бъдат много по приветливи, да бъдат по близо до тези наши герои. Родолюбието започва от училищното образование и е много важно да се работи в тази насока, това е отговорност на кмета“, категоричен бе Джамбазки.

"Циганите в София са 30 хиляди човека, съвсем наблизо до Канал 3 например има три махали. Тези места са развъдник на болести, наркомании, проституция и т.н. Те използват отпадните води за елементарни санитарни нужди. Това което трябва да се случи е тези хора да се научат да се трудят, например да поставят павета, да бъдат общи работници…", допълни той.

"Йорданка Фандъкова има своите предимства и това е опитът, който стои зад нея. Това в което е по-слаба от мен е по отношение на гетата, може би заради ГЕРБ, или за да няма проблеми с Европа, не знам, но е факт, че не може да въздейства спрямо този проблем. Другото което не е направено, има много райони, които са оставени без канализация, има много недовършени инвестиционни проекти“, обясни Ангел Джамбазки.

По думите му на Младост също така му липсва едно транспортно направление, това е един изключително голям и населен квартал, на Цариградско шосе се образуват огромни задръствания.

„Правилното управление на София изисква ред, има усещане за безредие, да има повече общинска полиция, камери, гетата да бъдат премахнати. Повече обществен транспорт вместо собствен, да се заложи на газификацията на града, както и на "Топлофикация". Трябва също така да се възстанови Княжевският лифт.", обясни Джамбазки.

"Ако искат ред и чист град без замърсяване, да гласуват за мен", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай