Вторник,

Диана Иванова: С вота ще решим дали да продължим с висока скорост

От: Редактори -
Диана Иванова: С вота ще решим дали да продължим с висока скорост
A
A
A

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се срещна по тяхно искане с представители на русенския бизнес с участието на евродепутата Андрей Новаков.

„Живеем в такова време, в което човек анализира процесите в национален, в европейски и в световен мащаб. Градивно е да се търси най-успешния модел на управление на градовете. Смятам, че ние предлагаме именно такъв“, заяви по време на срещата Диана Иванова. „Досегашният модел не подпомага бизнеса в Русе. Това е категорично мое виждане. Ще бъдат прекъснати и изкоренени порочните практики, като се предостави възможност за работа на русенските фирми“, допълни кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ.

По думите й, от срещите й в над 200 компании през последния месец, е видно, че русенският бизнес е работещ и се разраства и това трябва да продължи. Тя разказа как с екипа на гимназията, която ръководи, подготвя добри кадри чрез модела на дуалното образование, а именно връзката с бизнеса, и това трябва да се мултиплицира в Русе.

„За следващия четиригодишен период, Русе може да е център на Северна България и да продължи да се развива. Да е такъв приоритетен за правителството център, какъвто бе Бургас. В неделя ще решим дали искаме да дръпнем ръчната спирачка на Русе или да продължим с по-висока скорост напред?“, попита риторично Диана Иванова.

Общинският ръководител на ГЕРБ Росен Даскалов сподели, че като част от бизнеса той лично е избрал да живее и да се развива именно в Русе и милее за града си. „Целта ни е с новите политики на партия ГЕРБ да сме максимално близо до хората. Вече решихме над 20 съществени проблема, срещайки се ежедневно с русенци от различни квартали“, заяви Даскалов по време на срещата. Той призова всички да са активни и обяви структурирането на консултативен съвет с бизнеса два пъти месечно, за да се коментират конкретни проблеми и идеи.

Андрей Новаков заяви, че ГЕРБ се бори за доверието на всеки един човек. „Русе има уникалната възможност – постигнатото да се надгради, а това става с традиционни десни политики, а не със „затискане“ на бизнеса с повече данъци и такси. Русе може да се възползва от бъдещи европейски проекти, от директни програми, които подпомагат бизнеса. Не можем да си позволим градът да се клатушка. Гръбнакът на страната ни е бизнесът, хора като вас са най-ценният актив на държавата. Не може да подложите на риск всичко, което сте постигнали“, обърна се Новаков към присъстващите и категорично заяви: „Искрено вярвам, че Диана Иванова е човекът, който трябва да управлява Русе“.

Повече информация и новини може да прочетете на официалния сайт www.dianazaruse.com.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички