Диана Иванова: С вота ще решим дали да продължим с висока скорост

Русенският бизнес е работещ и се разраства, това трябва да продължи, каза още Диана Иванова

Диана Иванова: С вота ще решим дали да продължим с висока скорост | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова се срещна по тяхно искане с представители на русенския бизнес с участието на евродепутата Андрей Новаков.

„Живеем в такова време, в което човек анализира процесите в национален, в европейски и в световен мащаб. Градивно е да се търси най-успешния модел на управление на градовете. Смятам, че ние предлагаме именно такъв“, заяви по време на срещата Диана Иванова. „Досегашният модел не подпомага бизнеса в Русе. Това е категорично мое виждане. Ще бъдат прекъснати и изкоренени порочните практики, като се предостави възможност за работа на русенските фирми“, допълни кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ.

По думите й, от срещите й в над 200 компании през последния месец, е видно, че русенският бизнес е работещ и се разраства и това трябва да продължи. Тя разказа как с екипа на гимназията, която ръководи, подготвя добри кадри чрез модела на дуалното образование, а именно връзката с бизнеса, и това трябва да се мултиплицира в Русе.

„За следващия четиригодишен период, Русе може да е център на Северна България и да продължи да се развива. Да е такъв приоритетен за правителството център, какъвто бе Бургас. В неделя ще решим дали искаме да дръпнем ръчната спирачка на Русе или да продължим с по-висока скорост напред?“, попита риторично Диана Иванова.

Общинският ръководител на ГЕРБ Росен Даскалов сподели, че като част от бизнеса той лично е избрал да живее и да се развива именно в Русе и милее за града си. „Целта ни е с новите политики на партия ГЕРБ да сме максимално близо до хората. Вече решихме над 20 съществени проблема, срещайки се ежедневно с русенци от различни квартали“, заяви Даскалов по време на срещата. Той призова всички да са активни и обяви структурирането на консултативен съвет с бизнеса два пъти месечно, за да се коментират конкретни проблеми и идеи.

Андрей Новаков заяви, че ГЕРБ се бори за доверието на всеки един човек. „Русе има уникалната възможност – постигнатото да се надгради, а това става с традиционни десни политики, а не със „затискане“ на бизнеса с повече данъци и такси. Русе може да се възползва от бъдещи европейски проекти, от директни програми, които подпомагат бизнеса. Не можем да си позволим градът да се клатушка. Гръбнакът на страната ни е бизнесът, хора като вас са най-ценният актив на държавата. Не може да подложите на риск всичко, което сте постигнали“, обърна се Новаков към присъстващите и категорично заяви: „Искрено вярвам, че Диана Иванова е човекът, който трябва да управлява Русе“.

Повече информация и новини може да прочетете на официалния сайт www.dianazaruse.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай