Петък,

БСП надви ГЕРБ в Разград, кметът прави коалиция с десните

От: Станка Христова -
739
БСП надви ГЕРБ в Разград, кметът прави коалиция с десните
A
A
A

БСП спечели изборите за кмет в Разград. Кандидатът на столетницата депутатът Денчо Бояджиев победи фаворита на ГЕРБ доктор Валентин Василев и ще управлява общината трети мандат. На балотажа в неделя социалистът взе 54,3% от гласовете на избирателите, докато  досегашният градоначалник получи подкрепа от 42,5%.

Бояджиев, който обра протестния вот обаче  трудно ще сформира мнозинство в местния парламент. Неговата партия БСП вкара 6 съветници и присъствието й в 33-членния орган на самоуправление е твърде малко. Човекът на БСП вече обяви, че ще покани за коалиционен партньор десните партии, които също имат 6 съветници, но и това няма да е достътъчно.

В общинския съвет в Разград влязоха 6 политически сили, като ГЕРБ има най-голямата група от 8 съветници. Най-вероятно дали зад Бояджиев ще застане твърдо мнозинство, ще реши ДПС. Движението има 6 представители в раздробения общински съвет и ако Бояджиев получи подкрепа от хората на Карадайъ, ГЕРБ ще мине в опозиция. Ако тази конфигурация не  сработи, работата на местния парламент може да зацикли.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com