Борово се гордее с нови храм и читалище

По предложение на кмета Валентин Панайотов спортният център вече носи името на олимпийския шампион Христо Марков

Борово се гордее с нови храм и читалище | StandartNews.com
Фестивалът "От Дунав до Балкана" прославя града и води туристи в него По предложение на кмета Валентин Панайотов спортният център вече носи името на олимпийския шампион Христо Марков

Нови улици, ВиК ремонти, грижа за младите хора, развитие на спорта, подкрепа за образованието, вярата и духовността. Това са само малка част от големите успехи на кмета на Борово Валентин Ванайотов. На база постигнатите досега резултати той се кандидатира за нов мандат. Зад гърба си голям управленски опит и години наред успехи в партийното и местното управление, отначало като общински съветник, после като шеф на местния парламент, а от 2015-та година и като кмет на община. Тази година Борово отпразнува 35 години от обявяването на населеното място за град. Представяме ви някои от знаковите промени в Борово.


Нови улици

За нас е важен обликът на родното ни място, както за всеки един човек е важна заобикалящата го среда, казва кметът на Борово Валентин Панайотов. Всички сме наясно, че общината не разполага с неограничени средства и възможности, но ако спазваме финансова дисциплина за разходите и разумно разходване на средствата можем да реализираме поетапно плануваното обновяване и ремонт на обществено значимите обекти от облика на града, останали необновени, допълва той. Целта му е да докаже, че въпреки ограниченията и трудностите може да показва видими резултати. За тях работи от начало на мандата. До края на юни 2017г. завършихме ремонта на две улици в град Борово, които бяха с напълно износено покритие и нарушена основа- ул.”Даскал Й.Костов” и ул.”Даскал Димитър Косев”, казва Панайотов.


Сбъдната мечта за храм

Зародилата се преди много години идея за изграждане на храм в центъра на града, проучвана, приета и реализирана, най-накрая достигна своя финал. На 31.08.2019 г. пред новоизградения християнски храм „Параклис Рождество Богородично“ в центъра на града се събраха жители и гости на Борово. Параклисът бе осветен с тържествена света литургия.

Читалището с ремонтиран покрив

Община Борово финализира проект „Основен ремонт на покривна конструкция над сцена на зрителна зала към НЧ „Искра-1898” – гр. Борово, обновяване на залата и адаптиране на санитарен възел за хора с увреждания” на обща стойност 307 610, 38 лв.
Кметът на община Борово г-н Панайотов заяви, че е изпълнена една от приоритетните задачи, заложени в предизборната му програма преди 4 години и изказа своята благодарност към народния представител Пламен Нунев и Министерски съвет с министър-председател Бойко Борисов, за помощта този проект да се реализира.

"От Дунав до Балкана" пази традициите

Фолклорният фестивал "От Дунав до Балкана" е една от големите гордости на Борово. Всяка година той започва с дефиле на съставите по централната улица, предвождани от носителите на фестивалните огън и знаме. Участниците представят автентичните български танци и пазят жив спомена за миналото. Традициите ни изграждат като духовно богати хора, казва Валентин Панайотов.
Всяка година участват над 2000 деца, младежи, жени и мъже, от различни области на България – Варна, Добрич, Силистра, Русе, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Габрово, Плевен, Враца, Монтана.

Олимпийски шампион вдъхновява младите

На 05.09.1984 година ОбС-Борово, на свое заседание, предлага и избира за първия почетен гражданин на град Борово големия лекоатлет Христо Марков. България се гордее с постиженията на олимпийския шампион, но ние неговите съграждани носим Христо в сърцата си и именно, изпълнени с неговия спортен дух се опитваме да върнем любовта към спорта на нашите деца, казва кметът Валентин Панайотов.
По негово предложение с Решение №178/26.10.2016 г. на Общинския съвет Борово се прие единодушно Центърът за младежки дейности и спорт в града да носи името „Христо Марков“.

Ремонт на ВиК мрежата

ВиК мрежата в Борово се ремонтира по проект. Целта е подобряване качеството на предоставената услуга и намаляване загубите на вода.

Нова детска площадка

Нова площадка за игра радва децата в село Батин. Тя е изградена със средства от бюджета на община Борово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай