Земетресение в огромна банка! Какво чака служителите

Предстоят много сериозни съкращения

Земетресение в огромна банка! Какво чака служителите | StandartNews.com

Предстои сериозен трус, свързан с банкови служители в Европя.

Швейцарският кредитор UBS Group иска да съкрати повече от половината от своите 45 000 хиляди служители на Credit Suisse и това ще започне още от следващия месец. Това съобщава Bloomberg.

Причината: резултат на извънредното поглъщане на финансово закъсалата банка.

Очаква се банкери, търговци и помощен персонал в офисите на Credit Suisse за инвестиционно банкиране в Лондон, Ню Йорк и в някои части на Азия да понесат тежестта на съкращенията, като почти всички дейности са изложени на риск, споделят източници, запознати с темата.

Служителите са били предупредени, че предстоят три кръга на съкращения само през тази година, като първият се очаква до края на юли, докато следващите два са ориентировъчно планирани за септември и октомври, добавят източниците, пожелали да запазят анонимност.

Три месеца, след като UBS се споразумя да купи Credit Suisse в спасителен проект с посредничеството на правителството на Швейцария, пълният размер на съкращенията на работни места постепенно започва да придобива ясни очертания.

От банката всъщност планират да намалят общия брой на персонала с около 30%, или с 35 000 души. И това е в съответствие с общото намаление от около 30 000 души, изчислено от анализатори в Redburn в доклад за UBS по-рано този месец.

Съдбата на швейцарската банка се следи внимателно, тъй като базираните в Швейцария компании и политици изразиха опасения относно пазарната мощ, която тя ще има след сливането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай