Защо да сключим застраховка онлайн

Има ли ползи по отношение на цената?

Защо да сключим застраховка онлайн | StandartNews.com

Поведението на потребителите в дигитална среда значително се промени от началото на пандемията от COVID-19. В отговор на това редица бизнеси възприеха онлайн модела за продажби и обслужване, включително застрахователният сектор, който изгради  дигитални платформи, за да бъде до своите клиенти. Чрез онлайн средата закупуването на полица става лесно, бързо, безопасно.

ДЗИ лансира нова платформа, в която потребителите могат да получат оферта, да сключат застраховка Гражданска отговорност, Помощ при пътуване или застраховка Имущество, да подадат уведомление за щета, както и да проверят статуса ѝ, само с няколко лесни онлайн стъпки.

Има ли ползи по отношение на цената?

Обмисляйки всяка покупка, първото нещо, за което мислят потребителите, е цената, като изборът на застраховка не прави изключение. Повечето онлайн застрахователни продукти са с поне 10% по-евтини в сравнение с това да си закупим застраховка офлайн. Има причини, поради които това е възможно. Клиентите купуват директно от застрахователя, следователно няма допълнителни разходи, които се прехвърлят върху тях. Пестенето на време за всички участващи страни също не е за пренебрегване.

Може ли да се осигури прозрачност на процеса?

Онлайн процесите осигуряват пълна прозрачност на целия процес, започвайки от характеристиките на продуктите, изключените рискове, клиентското изживяване, както и регулаторните мерки, които са приложими.Тези клиенти, които желаят да направят онлайн покупка, могат лесно да получат достъп до тази информация и да вземат информирано решение.

А как да се убедим в репутацията на компаниите?

С широкото използване на социалните медии и форумите на клиенти, споделящи своя опит за всяка покупка, която правят, стана лесно да проверите репутацията на застрахователя и продукта, от който се интересувате. Репутацията е особено важна по отношение на уреждането на претенции по щети. В идеалния случай клиентът би следвало да избере застрахователна компания, която има добро съотношение на предявени искове и изплатени суми.

Намирането на застрахователен партньор с отлична репутация може да осигури убеденост, че издадената полица онлайн е правно издържана от край до край. Чрез възможността за сключване на застраховка онлайн клиентите:

-    Имат избор от различен набор от застрахователни продукти, според нуждите;

-    Имат достъп до лесна и бърза консултация онлайн;

-    Получават отстъпки;

-    Пестят време;

-    Получават всички документи в кратки срокове;

 -    Разполагат с полица в смарт телефона си и тя е на разположение по всяко време;

-    Може лесно да заявяват и управляват щети.

Не на последно място – разполагат с достатъчна информация, сигурност и прозрачност на условията и процесите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай