Заблуда! Само това гориво става по-евтино

Останалите отново тръгнаха нагоре

Заблуда! Само това гориво става по-евтино | StandartNews.com

Очевидно приключи заблудата с поевтиняването на горивата у нас.

Цените на бензина  и дизела тръгнаха нагоре по бензиностанциите. Само за седмица при най-масовия бензин А95 цената се е повишила с 2 стотинки на литър, като тенденцията е поскъпването да продължи, показват данни на сайта fuelo.net, предаде Pariteni.bg

Днес цената на литър на бензиностанциите на големите вериги се движи от 2,44 лв. до 2,69 лева.

За последната година най-висока е била цената на бензин А95 през октомври – 2,88 лева за литър.

С 2 стотинки е поскъпнали и дизелът за последната седмица, като се продава по 2,67 лева за л. по това време миналата година литър дизел  е струвал 2,97 лева, но за 1 година цената му е паднала с близо 30 стотинки. На големите бензиностанции литър дизел се продава в големи граници – от 2,49 лева до 2,73 лева.

Без промяна вече цял месец остава цената на пропан-бутана и шофьорите зареждат на 1,25 лева за литър. В момента цената му е най-висока за последната година, а най-евтин е бил през летните месеци – под 90 стотинки за литър.

Единствено  метанът продължава да поевтинява, като за месец цената му е паднала с нови 6 стотинки и в момента той се продава по 2,37 лева за кг. За последната година метанът е поевтинял с 1,36 лева за кг или с над 36%.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай